29 OCAK GÜNDEM

29 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Leyla Güven öncülüğündeki direnişin, bir zafer direnişi olduğunu belirterek, “Basitten başladı, karmaşığa gidiyor; küçükten başladı, büyüyor, giderek keskinleşiyor ve sonuca gidecek” dedi.

-Rehin tutulan HDP Hakkari eski Milletvekili ve DTK eski Eşbaşkanı Selma Irmak, ANF’ye gönderdiği mesajda, mutlak tecride karşı durmakta kararlı olduklarını söyledi.

-TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, 83. günde eylemini sürdüren DTK Eşbaşkanı Leyla Güven için sağlık heyeti oluşturduklarını, ancak Güven’in muayene taleplerini ertelediğini söyledi.

-Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecridin sona ermesi için başlatılan açlık grevlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan KJK Koordinasyon Üyesi Zerin Ruken, toplumsal direnişin tecridi parçalayacağını belirtti.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için Antep T Tipi Cezaevinde 3 tutsak daha süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı. Malatya Cezaevi’nde bulunan 4 tutsak ise 25 gündür açlık grevi eyleminde.

-Sol Parti (Die Linke) tarafından yapılan bir açıklamada, tecride acilen son verilmesi ve müzakerelerin başlatılması çağrısı yapılırken, Alman hükümetinin Türkiye’nin suçlarına ortak olmaması uyarısı yapıldı.

-Kürt Halk Önderi’ne yönelik tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri devam ederken, AK önündeki Özgürlük Nöbeti’nin 345’inci haftasında yeni gruplarla özgürlük talebi haykırılıyor.