3 tutsak daha süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için Antep T Tipi Cezaevinde 3 tutsak daha süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı. Malatya Cezaevi’nde bulunan 4 tutsak ise 25 gündür açlık grevi eyleminde.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebiyle DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde başlatılan açlık grevleri yayılarak sürüyor.

Antep Cezaevi’ndeki Abdullah Kurt, Uğur Coşar ve Şaban Yener isimli 3 tutsak daha süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladığını duyurdu.

ANF’ye konuşan Abdullah Kurt’un annesi Nazife Kurt, oğlu ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin şunları söyledi: “Oğlum Abdullah Kurt, arkadaşları Uğur Coşar ve Şaban Yener ile beraber 28 Ocak günü ‘Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması için süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladık’ diye konuştu.”

MALATYA’DA 4 TUTSAK AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

Öte yandan Malatya Cezaevi’nde bulunan tutsaklar Mehmet Bilgin Uğuz, Mazlum Dinç, Şemsettin Aykaç ve Sertaç Çelik 25 gündür Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için süresi dönüşümsüz açlık grevi eylemindeler.