83 yaşındaki ağır hasta tutsak yeniden hastaneye kaldırıldı

Ağır hasta olmasına rağmen Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde tutsak edilmeye devam eden 83 yaşındaki Mehmet Emin Özkan, fenalaşınca yeniden hastaneye kaldırıldı.

83 yaşındaki ağır hasta tutsak Mehmet Emin Özkan, sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle 17, 18 19 ve 20 Mayıs tarihlerinde dört kez Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Sağlık durumunun kötü olması nedeniyle 20 Mayıs günü Dahiliye servisinde “yatış” kararı olan Özkan, yatağa kelepçeli halde tedaviyi reddettiği için tedavisi tamamlanmadan cezaevine götürülmüştü.

Ancak Özkan’ın yeniden fenalık geçirdiği ve bu pazartesi günü yeniden Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi. Aile bireylerinin Özkan’a yanaşmasına izin verilmedi.

Hastanede yapılan işlemlerin ardından Özkan’ın, tekrar Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ne götürüldüğü öğrenildi.  

Özkan, 25 yıldır tutsak ve bugüne kadar 5 kez kalp krizi geçirdi, 4 defa da anjiyo oldu. Özkan’ın, kalp, tansiyon, zehirli guatr, kemik erimesi, böbrek ve bağırsak bozuklukları, aşırı derecede kilo kaybı, duyma-görme eksikliği, hafıza kaybı gibi birçok hastalığı var.