Çiçek Otlu'nun duruşması öncesi açıklama

HDP Milletvekili Murat Çepni, ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu’nun duruşmasına kitlesel katılım çağrısı yaptı.

Rehin tutulan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Çiçek Otlu’nun, yarın (25 Aralık) İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görülecek duruşması öncesi ESP Ankara il binasında basın açıklaması düzenlendi. 

HDP ve Devrimci Parti il eş başkanları ve yöneticilerinin de katılarak destek verdiği basın açıklamasında konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, şunları söyledi: 

'REHİN SİYASETİ!'

“Çiçek Otlu uydurma gerekçelerle iki yıla yakın tutsak durumda. Tıpkı son dönem OHAL ve son süreçte başta HDP olmak üzere ve Eş başkanlarımız ve bileşenlerimize yönelik rehin alma  politikası  Çiçek Otlu’da yaşanıyor. HDP ve HDP bileşenlerine faşizmin saldırıları devlet politikası haline gelmiş durumda. Bir taraftan yönetemez hale gelmeleri, diğer taraftan ekonomik krizin yarattığı sonuçları bunların emekçi halklara yansımaları ve emekçi halklara ödetilme siyaseti  bunun karşısında emekçilerin halklarımızın geliştirebileceği tepkilerin engellenmesi ve örgütsüzleştirilmesi siyasetidir aslında. Önce örgütlü kitlelere ve onların öncü kuvvetlerine partilerine ve sendikalarına dönük bu  konsepti faşizme karşı gelişmesi  muhtemel tepkilerin hareketlerin engellenmesi üzerine kuruludur. Çiçek Otlu da devrimci sosyalist çizgisiyle bu çizgiyi temsil edenlerden bir tanesi. Bu yüzden bu rehin siyaseti sürüyor. Dolayısıyla bütün devrimci demokratik güçlerin bu rehin siyasetine bu komplo saldırılarına karşı dikkatli olmalı ve ancak bu ablukanın dağıtılması tek yolu budur. Yarın olacak mahkemede böyle bir mahkeme. Kitlesel bir katılım gerçekleştirmek gerekir. Bu mahkemenin sonucu ne olursa davalara karşı güçlü bir anti faşist müdahale ile dik durmak gerekir. Bilmemiz gerekir ki bu komplo  siyasetini ancak ve ancak mücadeleyi büyüterek ve halklarımızla  buluşarak bertaraf edebiliriz."