Çıplak aramayı reddeden tutsağa şiddet ve soruşturma

Epilepsi hastası tutsak Selami Keleş, çıplak arama işkencesini kabul etmediği için şiddete uğradı. Keleş hakkında soruşturma da açıldı.

Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi'nden Samsun Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi'ne sürgün edilen epilepsi hastası Selami Keleş, ailesiyle gerçekleştirdiği haftalık telefon görüşmesinde yaşadığı hak ihlallerini anlattı. 7 Mayıs'ta gönderildiği Bafra Cezaevi girişinde kendisine çıplak arama işkencesinin dayatıldığını aktaran Keleş, bunu kabul etmediği için 7 gardiyan tarafından bir odaya alındığını, soyulduğunu, darp edildiğini ve hakarete maruz kaldığını belirtti.

Yaşadıklarını slogan atarak protesto ettiği için hakkında disiplin soruşturması açıldığını ifade eden Keleş, karantinaya alındığı 2 metrelik odada ne battaniye ne nevresim ne de yastık olduğunu kaydetti. Keleş, "Darp edildiğim gün yatamadım. Hastaneye de götürülüp, 45 dakika boyunca muayene olmayı bekledim. Bir dakika içinde doktor 'bir şeyi yok' diyerek beni tekrar cezaevine gönderdi. Şuanda karantinadayım" dedi.

'ÇALIŞANI OLDUĞUMUZ GAZETE VERİLMİYOR'

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Gazeteci İbrahim Karakaş ise haftalık telefon görüşmesinde kendisine gönderilen bazı haber ve köşe yazılara ait çıktıların verilmediğini söyledi. Karakaş, "Gazetecinin kendi çalışanı olduğu gazetenin haberlerini okuması dahi engelleniyor. Bu bir keyfi muameledir" diye tepki gösterdi.