İki avukat için İstanbul'da eylem, Amed'de açıklama

Ölüm orucundaki iki avukatın durumuna dikkat çekmek için Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinin önünde açıklama yapmak isteyen 12 kişi gözaltına alındı. Amed'de ise iki avukat için bir basın açıklaması yapıldı. 

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın durumuna dikkat çekmek için Erdoğan'ın İstanbul Kısıklı'daki evinin önünde bir açıklama yapılmak istendi.

Halkın Hukuk Bürosu yaptığı açıklamada, “Kısıklı'da cumhurbaşkanının evinin önünde ölüm orucundaki Halkın Avukatlarına destek vermek için basın açıklaması yapmak isteyen müvekkillerimiz gözaltına alınmıştır” dedi.

Gözaltına alınan 12 kişinin isimleri şöyle: Sevcan Akdoğan, Ali Hasan Akgül, Beyhan Gün, Turgut Onur, Hüseyin Kütük, Eren Yılmaz, Özgür Can, Erbiz Bakican Işık, Emircan Yazı, Baran Katar, Yıldız Turan, Coşkun Öztekin.

Öte yandan her iki avukata ilişkin Amed Emek ve Demokrasi Platformu, Makine Mühendisleri Odası’nda bir açıklamada bulundu.

Platform Sözcüsü Doğan Hatun, şunları ifade etti: “Açlık grevine neden olan sebeplerinin insanı esas alan bir şekilde ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz. Her geçen saniyenin ne kadar değerli olduğunun farkındayız. Herkesten de vicdanların daha çok yaralanmadan ses yükseltmelerini bekliyoruz. Avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın talepleri kabul edilerek, yaşam haklarının korunması çağrısında bulunuyor, her kesimi duyarlı ve sorumlu olmaya, iktidarı geç olmadan gerekli adımları atmaya davet ediyoruz."