GÜNDEM 7 EKİM 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik olarak gerçekleştirilen 9 Ekim komplosunun yıldönümü nedeniyle düzenlenen eylemler takip edilecek.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 9 Ekim Komplosu’na ilişkin konuşan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “Rêber Apo komploculara karşı direnişiyle halkımızın, Ortadoğu halkının ve insanlığın değerlerini savundu” dedi.

- KJK, 9 Ekim komplosunun yıl dönümü vesilesiyle yayınladığı mesajında Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin Ortadoğu’daki krize süreklilik kazandırdığını ifade ederek “Ortadoğu’da tüm toplumsal sorunların çözümü Önder Apo’nun özgürlüğünden geçere" dedi.

-Avukat İbrahim Bilmez, “İmralı'da tecridi aşan bir durum var. 43 aydır hiçbir iletişim yok. Hukuk, yasa, meşruiyet, vicdan, hepsi askıda. Geldiğimiz nokta, İmralı tarihinin en kötü noktası” dedi.

-AKP, kayyumlar aracılığıyla Kürt kadınlarının kazanımlarını ve Kürt kadınlarının varlığıyla korunan kültür ile dili yok etmek için yoğun bir saldırı gerçekleştirdi. Kürt kadın kurumları kapatılırken, kadın merkezleri evlendirme dairelerine dönüştürüldü.