İstanbul’da gazetecilere işkence ve tutuklama

İstanbul’da Konya katliamını protesto amacıyla düzenlenen eylemi takip eden MA muhabiri Enes Sezgin, işkence edilerek gözaltına alındı.

İstanbul’da haber takibi yaptığı sırada ırkçı bir grup tarafından darp edilen Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Enes Sezgin, gazeteci Taylan Öztaş ve 4 genç gözaltına alındı. 

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin, Konya’da AKP-MHP faşistlerinin saldır ve katliamını protesto etmek amacıyla Taksim Tünel Meydanı’nda yaptıkları basın açıklamasına katıldıktan sonra Kasımpaşaya’ya yürüyen gençlere AKP-MHP’li faşistler saldırdı. Saldırıda MA muhabiri Enes Sezgin ve Özgür Gelecek Muhabiri Taylan Öztaş’ın da aralarında olduğu çok sayıda gazeteci işkenceye maruz kaldı.

İşkence sonrası polisler tarafından gözaltına alınan Sezgin, Öztaş ve 4 genç darp raporu almak üzere Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne götürüldü. 

Hastanede elleri arkadan kelepçelenen gazeteciler, boyunların polis tarafından bastırılarak bekletildiği öğrenildi. Hastane önünde meslektaşlarından haber almak isteyen gazetecilere ise polis herhangi bir bilgi vermedi. Gazeteciler ile polis arasında tartışma yaşandı. 

Gözaltına alınanların daha sonra hastanenin arka kapısından Kasımpaşa Karakolu’na götürüldüğü öğrenildi.