İstanbul'da Türk polisi bir haftada 3 HDP'li genci kaçırdı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Gençlik Meclisi, son bir haftada üç üyelerinin kaçırılarak ajanlık dayatmasına maruz kaldığını açıkladı.

HDP İstanbul Gençlik Meclisi, üyelerine yönelik artan kaçırılmalara ilişkin parti binasında bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya, meslis üyelerinin yanısıra HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş ve HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı da açıklamaya katıldı.

HDP İl Eşbaşkanı Erdal Avcı, gençlik üyelerine dönük yasa dışı faaliyetler ve zora dayalı bir yönteme başvurulduğuna dikkat çekti.

1990'lı yıllarla paralellik kuran Avcı, “Gençlik meclisimizin çalışmaları kamuoyuna açıktır. Gençliğin yozlaşması, uyuşturucuya karşı bilinçlendirmeye yöneliktir. Yaşanan baskıcı uygulamaları kabul etmiyoruz” dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, “Gençleri zorla arabaya bindirip ‘seni mezara gömeceğiz’ diyorlar. Kaçırarak para teklifinde bulunuluyor" diye konuştu.

Özgüneş, "Hadlerini aşıp ‘dükkan bile kundaklayıp araç bile yaksanız biz her zaman arkanda olur seni koruruz’ deniliyor. Gençler üzerine oynanan oyunları iyi biliriz. İstanbul’da 3 arkadaşımızın kaçırılması tehlikelidir" diye ekledi.

HDP İstanbul Gençlik Meclisi’nden Murat Yaşa, son bir hafta içerisinde 3 üyelerinin kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından zorla kaçırıldığını belirtti.

Yaşa, gençlerin darp, işkence ve ajanlık dayatmasına maruz kaldığını kaydederek, üyelerine yönelik herhangi bir saldırıda bundan devletin sorumlu olacağını vurguladı.

Yaşa, “Hiçbir insanlık dışı korku ve yıldırma politikalarınız gençlik meclisimizin, faşizme karşı örgütlü mücadelesini durduramayacaktır. Her gün daha çok örgütleneceğiz, daha çok uykularınızı kaçıracağımızı buradan bir kez daha söylüyoruz. Baskılarınız bizi yıldıramaz" şeklinde konuştu.

HDP’liler, konuyu Meclis gündemine taşıyacaklarını ve suç duyurusunda bulunaklarını bildirdi.