Öcalan’ın aile, vasi ve avukatlarından görüşme başvurusu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ailesi, avukatları ve vasisi görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde ağır tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatları Faik Özgür Erol, Raziye Öztürk, Rezan Sarıca ve Cengiz Yürekli, müvekkilleriyle Pazartesi günü görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve vasisi Mazlum Dinç, İmralı’daki diğer tutuklular Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Ali Konar, Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım ve Veysi Aktaş’ın kardeşi Melihe Çetin de avukatları aracılığıyla görüşme başvurusu yaptı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Abdullah Öcalan’ın 2009 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gönderdiği savunmasına ek olarak hazırladığı "Yol Haritası" gerekçesiyle 23 Eylül 2020'de 6 aylık avukat görüş yasağı getirmişti. Görüş yasağı 23 Mart’ta bitmesine rağmen avukatların yaptıkları başvurulara ne olumlu ne de olumsuz yanıt verilmiyor.