Ömer Öcalan'dan 'İmralı' başvurusu

HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'la görüşme başvurus yaptı. Öcalan, İmralı tecridinin kritik bir hal aldığına dikkat çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, tecritteki Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'na başvurdu. 

'SÜREÇ KRİTİK BİR HAL ALDI'

Ömer Öcalan, başvurusunda şunları kaydetti:

"İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan amcam Sayın Abdullah Öcalan, 27 Temmuz 2011 tarihinden itibaren avukatlarıyla, 11 Eylül 2016 tarihinden itibaren ise ailesiyle görüştürülmemektedir. 21 Temmuz 2016 tarihinden bu yana ise Bursa 1'inci İnfaz Hâkimliği tarafından Olağanüstü Hal gerekçe gösterilerek temel haklarının kullanımı bir bütün olarak engellenmiştir. Mektup, faks, telefon gibi iletişim ve haberleşme araçları kesintisiz bir şekilde yasaklanmıştır. Bu durum temel hukuk prensiplerinden; eşitlik ilkesine, ayrımcılık yasağına, avukatın hukuki yardımından yararlanma hakkı gibi temel tutuklu ve hükümlü hakları standartlarına aykırı koşullar oluşturmaktadır. Sayın Öcalan ile görüşme kanallarının açılabilmesi için, cezaevlerinde açlık grevlerinin başlatıldığı da kamuoyuna yansımış, süreç kritik bir hal almıştır. Tüm bu sebeplerle, ailesi olarak Abdullah Öcalan ile en kısa zamanda görüş kanallarının açılmasını istiyor ve talep ediyoruz.”