Şehit Civyan'ın şiiri yayımlandı

Gerila TV, şehit Egîd Civyan'ın bir şiirini yayımladı.

DAİŞ'e karşı Şengal'de savaşan ve daha sonra şehit düşen HPG Komuta Konseyi Üyesi ve Botan Saha Komutanı Egîd Civyan'ın (Vahdettin Karay) bir şiiri Gerila TV'de yayımlandı.

Civyan, 11 Eylül 2020'de Wan-Çatak’a bağlı Masiro alanında Türk sömürgeci işgal kuvvetleriyle yaşanan bir çatışmada, Canfeda Goyi (Tekin Yıldırım) ve Hebûn Gırêspî (Xelîl Kavus) ile şehit düştü.

DAİŞ çetelerinin, 3 Ağustos 2014 tarihinde Şengal’e saldırmasıyla birlikte Şengal’e müdahale için giden güçlerin komutanlığını üstlenen Egîd Civyan, bu süreçte tarihi bir rol oynayarak Êzidî halkını DAİŞ vahşetinden kurtarma operasyonunu yönetenlerden oldu.

'DAİŞ ÇETELERİNİ SÖKÜP ATTI'

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargahı Komutanlığı, Egîd Civyan'ın şehadetinin ardından şu açıklamayı yapmıştı:

"(...) Aylarca kuşatma altındaki Şengal Dağı’na dönük gelişen tüm saldırıları püskürten, nihayetinde Şengal merkezine kadar inilerek orada uzun süren şehir içindeki çatışmayı yöneten Egîd yoldaş, Şengal şehir merkezi ve tüm Şengal’i kurtarma harekâtında önemli bir rol oynayarak bu alandaki görevini başarıyla tamamlamıştır. AKP ve Tayyip Erdoğan’ın desteğindeki DAİŞ faşizminden hareketimiz adına hesap sormanın devrimci operasyonlarını koordine ederek tüm Ferman Şehitleri’nin intikâmını alma ve Şengal’den vahşi DAİŞ çetelerini söküp atma görevini başarmış bir komutandır."