'Şengal halkının yanında olarak soykırımı durduralım'

Êzidîlere dönük soykırımcı saldırıyı kınayan Mezopotamya İnançlar Platformu, "Şengal halkının yanında durduğumuzda, bu soykırımcı zihniyeti durdurabiliriz" dedi.

Mezopotamya İnançlar Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sömürgeci ve soykırımcı Türk devletinin savaş uçakları, Suka Kevin Caddesi'nde sivil halkın bulunduğu caddeyi bombalamış, iki kişinin ölümüne, sivil halktan onlarca insanımızın yaralanmasına neden olmuştur. Uluslararası hukuku, halkların ve inançların hak ve özgürlüklerini hiçe sayan Türk devletinin sivil halkı ve hastaneyi bombalaması soykırımcı zihniyet ve niyetinde ne denli ısrarcı olduğunu göstermiştir" denildi.

'SESSİZLİK TÜRK DEVLETİNİ CESARETLENDİRİYOR'

"Şengal Özerk Yönetimi, tehlikenin boyutu konusunda BM başta olmak üzere Irak hükümetini defalarca uyarmış, uluslararası güçleri ve BM’yi önlem almaya çağırmıştı" hatırlatmasının yapıldığı açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

"Êzidî Kürtlerin tarih boyunca maruz kaldıkları soykırımın bir kez daha yaşatılmak istendiğini belirtmiş, Şengal’e statünün tanınması gerektiğinin altını çizmişlerdi.
Mezopotamya İnançlar Platformu olarak BM ve uluslararası güçlerin sessizliğinin işgalci Türk devletini cesaretlendirdiğini ve Êzidî Kürtleri yok etmek için yeni saldırılar içinde olacağını belirtmiştik.

Kadın, çocuk ve hasta olduklarına bakmaksızın sivil halkı ve onların tedavi gördükleri hastaneyi bombalayan, insanlarımızın ölümüne sebep olan bu işgalci ve soykırımcı zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Mezopotamya’nın kadim halkı Êzidî Kürtlerin soykırımına uluslararası güçleri sessiz kalmamaya, soykırımın önüne geçmeye ve Şengal’e statü tanımaya çağırıyoruz. İşgalci Türk devletinin saldırı ve işgalini durduran siyasi ve ekonomik yaptırımları devreye koymaya sizleri davet ediyoruz. Tarih, bu soykırıma olan sessizliğinizi asla unutmayacaktır.

 Mezopotamya’nın kadim halkları ve inançlarını da Êzidi halkımızın statü mücadelesi ile dayanışmaya çağırıyoruz. Şengal halkının yanında durduğumuzda, bu soykırımcı zihniyeti durdurabilir, Êzidi halkımızın kendi özerk statüsünü ete kemiğe büründürmesini sağlayabiliriz."