Şenyaşar ailesi savcılara ‘Treblinka Davası’nı hatırlattı

Urfa’da katledilen yakınları için aylardır adalet nöbeti tutan Şenyaşar ailesi, davaya bakan sekiz savcıya Nazi savaş suçlarına ilişkin ‘Treblinka Davası’ndaki yargılamaları hatırlattı.

2018 yılında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın nöbet eylemi devam ediyor. Aile nöbet eylemini 9 Mart’ta başlatmıştı.

Aile, adalet nöbetinin 153’üncü gününde adliye binası kapalı olduğu için eylemi Suruç’taki evlerinde sürdürdü.

Her eylem gününde olduğu gibi Twitter hesabında da bir mesaj paylaşan Şenyaşar Ailesi, bu kez Treblinka Davası’na gönderme yaptı.

Aile, Treblinka Davası’nda yargılanan on sanığın yüzlerini kapattıkları bir fotoğrafla birlikte şu mesajı yazdı:

“2018 tarihinde Suruç Devlet Hastanesi’nin içinde baba ve 2 oğlu katledildi. Savcılık katliamı yapan 23 kişiyi tespit etmiş. Hala tek tutuklu yok! Olayın içinde olan Milletvekili görevi bittiğinde; davaya bakan 8 dosya savcısının durumu böyle olacak...”

İki dava halinde yürütülen Treblinka davaları, İkinci Dünya Savaşı sırasında Treblinka’daki toplama kamplarında çalışan eski SS üyeleri yargılanmıştı. İlk dava 1964’te, ikincisi 1970’de başlamıştı.