Adalet Bakanlığı’na yazılan dilekçeye adaletsiz ceza

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan 4 kadın tutsak, Adalet Bakanlığı’na yazdıkları dilekçeler gerekçe gösterilerek, “Örgüt propagandası” yaptıkları iddiasıyla 11'er günlük hücre cezası verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması talebiyle cezaevlerinde başlayan süresiz dönüşümlü açlık grevi eylemleri 21’nci gününde devam ediyor.

Antalya L Tipi Kadın Kapalı Cezaevi ve Malatya Akçadağ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevi eylemleri ile birlikte hak ihlali haberleri de yoğun bir şekilde geliyor.

TUTSAKLARA DİSİPLİN SORUŞTURMASI

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan kadın tutsaklar, aileleriyle yaptıkları kapalı görüşmede cezaevinde yaşananları paylaştı.

Tutsak Zelal Başboğa, açlık grevinin ardından talepleri ve greve dair Adalet Bakanlığı'na dilekçe yazdıklarını ancak İnfaz Savcısı'nın yazdıkları dilekçeyle "Örgüt propagandası" yapıldığı iddiasıyla haklarında disiplin soruşturması açıldığını söyledi. Açılan soruşturma kapsamında 4 kadın tutsağa 11'er günlük hücre cezası verildiğini aktaran Başboğa, verilen cezalara itiraz ettiklerini söyledi. Kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunan Başboğa, grevden sonra tutsaklara yönelik baskıların arttığına dikkat çekti.

Baba İzzettin Başboğa da tutsakların taleplerinin kabul edilmesini istedi. Başboğa, “Bu süreçte herkes cezaevlerinin sesi olmalı” dedi.

AKÇADAĞ’DA KALORİFERLER YAKILMIYOR

Malatya Akçadağ T Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan tutsak Zeyyat Ağaoğlu ise ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde yaşananları aktardı. Kış mevsimi gelmesine rağmen cezaevinde hala kaloriferlerin yakılmadığını aktaran Ağaoğlu şunları belirtti: "Havalar soğuk ve kaloriferlerimiz yanmıyor, üşüyoruz. Bize verilen 2 aylık iletişim yasağı nedeniyle telefon haklarımızdan da faydalanamıyoruz.

Zor şartlara rağmen açlık grevi eylemlerini sürdürüyoruz. Görüş günleri her ay değiştirildiği için ailelerimiz görüşemiyoruz. İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) çağrıda bulunuyoruz. Bir heyetin cezaevine gelip incelemelerde bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.