Dört kentte 102 kişi gözaltına alındı

Türk polisi sabah saatlerinde Amed, Van, Adana ve Mersin’de Kürtlere yönelik düzenlediği ev baskınlarında biri gazeteci olmak üzere en az 102 kişiyi gözaltına aldı.

Baskınlar Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma çerçevesinde gerçekleşti.

Toplam 104 kişi hakkında “örgüt propagandası” ve “örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunma” gibi suçlamalarla gözaltı kararı çıkarıldı.

Amed’de aralarında JinNews muhabiri Beritan Canözer’in de olduğu 59 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artmasından endişe ediliyor.

Van'daki ev baskınlarında 15 kişi sanal ağlardaki paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Baskınlar sırasında evlerdeki eşyalar keyfi bir şekilde dağıtıldı.

Adana’da 29 adrese düzenlenen baskınlarda evlerin kapıları şiddetle kırıldı, eşyalar dağıtıldı. Baskınlarda 26 kişi gözaltına alındı. Ceyhan ilçesine bağlı Belediyeevleri Mahallesi'nde ikamet eden Agit Bahadır, evine düzenlenen baskında 12 yaşındaki kız kardeşinin başına silah dayandığını söyledi. Bahadır,  “Polisler arama kararı olmadan eve girip arama yaptılar. Eşyalarımızı dağıttılar. Hasta olan 12 yaşındaki kızkardeşimin kafasına silah dayadılar. Kız sürekli ağladı. Üzerimizi giyinmemize bile izin verilmedi. Kızkardeşim polislerin baskınından ötürü ağır travma yaşadı ve halen titriyor. Üst katta oturan Ayten’i gözaltına alıp götürdüler. Polislerden şikayetçiyim” dedi.

Mersin’de sanal ağlardaki paylaşımlar gerekçe gösterilerek yapılan ev baskınlarında 4 kişi "örgüt propagandası yaptıkları" iddiasıyla gözaltına alındı.