Ankara'da Mayıs şehitleri anıldı

Ankara Emek ve Demokrasi Örgütleri, İbrahim Kaypakkaya ve Mayıs şehitlerini andı.

Emek ve Demokrasi Örgütleri, Türkiye devrim hareketinin önderlerinden İbrahim Kaypakkaya ve Mayıs ayında şehit düşen devrimcileri anmak için Halkların Demokratik Partisi (HDP) il binasında bir araya geldi. Saygı duruşu ile başlayan anma etkinliği, devrimcilerin direnişlerini konu alan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Türk iktidarının 48 yıl geçmesine rağmen İbrahim Kaypakkaya’nın isminden ve siluetinden korktuğunu söyleyen Birleşik Gençlik Meclisi üyesi Yelda Öztürk, “Fikirleri, ideolojisi hala güncelliğini, rehber olma niteliğini koruyor. Kürt ulusunun kendi kaderini tayin hakkı başta olmak üzere fikirleri, ideolojisi bizlere ışık tutuyor. Kaypakkaya korkusunu daha fazla derinleştirmenin yolu tam olarak buradadır. Onu ikonlaştırmak değil, ondan öğrenmek ve onu anlamak özellikle bizlerin omuzlarına yüklenmiş bir sorumluluktur” dedi.

'DİRENİŞİ YÜKSELTMEYE İLHAM OLUYORLAR'

Birleşik Mücadele Güçleri üyesi Selim Doğan Koç ise, Mayıs ayında şehit düşen devrimcilerin sarsılmaz inancının ve bitmeyen coşkusunun direnişini yükseltmeye ilham olduğunu ifade ederek, “Mayıs ayında yıldızlaşan devrimci önderler, coğrafyamızın devrimci, yurtsever hareketi açısından buzu ilk kıran, yolu açan, bize umut ve cesaret aşılayan öncülerimiz olmaya devam ediyor. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın darağacına başı dik, sloganlarla yürüdüğü bir aydır Mayıs ayı. 1977’nin 18 Mayıs’ı ise Haki Karer’in Antep’te katledilmesine tanıklık edilmiştir. 17 Mayıs’ı 18 Mayıs’a bağlayan gece de ise Amed zindanında Dörtler'in, 12 Eylül askeri faşist cuntasının yaratmak istediği zifiri karanlığı parçalayan alev topu yükselmiştir” şeklinde konuştu.