Avukatlar Dink Cinayeti duruşmasında savunma yapmadı

Hrant Dink Cinayeti Davası'nın duruşması görüldü. Dink Ailesi avukatları, savunma yapmadı. Duruşma ertelendi.

Ermeni Gazeteci, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilmesinde sorumluluğu olan kamu personellerinin yargılandığı davanın 113’üncü duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Başka dosyalardan tutuklu bulunan sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Taner Bülent Demirel ve Mehmet Uçar, bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı. Tutuksuz yargılanan sanıklar Adem Sarıgöl, Reşat Altay ve Abdullah Dinç ise duruşmaya katıldı.

Dink Ailesi'nin avukatları, 76 sanıklı ve 14 yıldır süren cinayet davasının 68 sayfalık mütalaasına karşı savunma için verilen iki günlük süreye itiraz etti. Avukatlar, iki günde kapsamlı savunma hazırlayamayacakları için mütalaaya karşı savunma yapmayacaklarını beyan etti.

DURUŞMA AYIN SONUNA ERTELENDİ

Mütalaada beraatı istenen sanıklardan Adnan Acar, Cevat Eser, Atilla Güçlüoğlu, Metehan Kadir Yıldırım, Muammer Ay, Niyazi Malkoç, Rahmi Özer, Resul Kütüoğlu, Tevfik Cantürk ve Ünsal Gürel ile haklarında ceza istenen sanıklardan Ahmet Çetiner, Ahmet Faruk Aydoğdu, Ahmet İlhan Güler, Birol Ustaoğlu Engin Dinç, Eyüp Temel, Hasan Durmuşoğlu, Hüseyin Yılmaz, Mikdat Özbek, Murat Bayrak ve Musa Yıldırım’ın beyanlarının alınması için duruşma, 22-23-24 Aralık tarihlerine erteledi.