Aydeniz: Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ülkeyi bataklığa götürüyor

Aydın’daki “Özgür zamanı” buluşmasında konuşan DBP Eşbaşkanı Saliha Aydeniz, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin ülkeyi bataklığa götürdüğünü belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE-TUHAYDER), Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYADER) ile Özgür Kadın Hareketi (TJA) "Özgürlük zamanı" buluşmaları kapsamında Aydın Nazilli ilçesi Akyüz Düğün Salonu açık alanda halk buluşması gerçekleştirdi. 

Alanda "Haklarımız ve Özgürlüğümüz için kendimizi savunuyoruz", "Dem dema azadiyeye", "Civan di reya Deniz de ber bı Azadiye Dimeşın" pankartları asıldı.

Alanda İzmir il binasında katledilen Deniz Poyraz fotoğraflarının basılı olduğu lolipoplar, HDP ve TJA bayrakları dalgalandı. Alanda sık sık "HDP halktır, halk burada", "Faşizme karşı omuz omuza" "Jin jiyan azadi" sloganları atıldı.

Alana giriş yapan HDP milletvekilleri Tayip Temel, Serpil Kemalbay, Murat Çepni, DBP Eşbaşkanı Saliha Aydeniz'i yüzlerce kişi alkış ve zılgıtlarla karşıladı. Buluşma yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Nazilli ilçe eşbaşkanları Hangül Tunç ile Sinan Çakmakçı halkı selamlayarak, barış, demokrasi ve özgürlük için alanlarlarda olduklarını söyledi.

TEMEL: HİÇBİR GÜÇ, KÜRT HALKI VE ABDULLAH ÖCALAN ARASINDAKİ İLETİŞİMİ KESEMEYECEK

Buluşmada konuşan HDP'li Tayip Temel, her yerde Kürtlere yönelik saldırıların arttığına dikkati çekerek, birlikte mücadelenin önemine işaret etti. Temel, “İmralı tecridi dünyada eşi benzeri görülmemiş bir tecrittir. Bir halkın önderi üzerine yapılan bu tecrit uygulamalarını kınıyoruz. Tecridi kırana kadar alanlarda olmanın sözünü veriyoruz” diye konuştu. Kirli politikalarla Kürt halkının iradesinin kırılmaya çalışıldığını ifade eden Temel, “Abdullah Öcalan’a tecrit uyguluyorlar. Kürt halkı ile Abdullah Öcalan arasında bir iletişim olmasın istiyorlar. 2 aydır alanlarda halkımızın arasındayız. Hiçbir gücün Abdullah Öcalan ve Kürt halkının arasındaki iletişimi kesemeyeceklerini görüyoruz" dedi. 

HDP’nin kapatılarak temsil ettiği mayanın sindirilmek istenildiğini dile getiren Temel bunun nedeninin halkların partisi olmasından kaynaklandığını söyledi. HDP'siz demokrasinin mümkün olmayacağını belirten Temel, "HDP halkların partisinin olduğu için korkuyorlar Bu yüzden faşistçe saldırıyorlar. Bu saldırılara karşı HDP'yi ayakta tutan halkın dimdik ayakta olmasıdır. Hep birlikte HDP'yi büyütmemiz gerekiyor. HDP'nin kapatılmasını dört gözle bekliyorlar. HDP kapanırsa bundan faydalanacaklar. Buradan tekrar söylüyorum. HDP olmadan Türkiye’de demokrasi olmaz. HDP Kürtler ve dostları olamadan da Türkiye’de adalet barış adına yaprak kıpırdamaz" diye konuştu. 

AYDENİZ: KÜRT HALKI MÜCADELE EDEREK KAZANACAĞINI BİLİYOR

Ardından konuşan DBP Eşbaşkanı Saliha Aydeniz ise tüm kirli politikalara karşı Kürt halkının yüz yıldır mücadele ettiğini ve etmeye devam edeceğini dile getirdi. Aydeniz, “Kürt halkı Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürdistan’ın özgürleşmesi için büyük bir mücadele veriyor. Kürdistan’daki büyük direnişi herkes görüyor. Kürt halkına karşı düşman siyaseti üzerinden kendilerini var etmeye çalışıyorlar. Kürt halkı dün nasıl mücadele ettiyse bugünde direnmeye devam ediyor. Çünkü Kürt halkı mücadele ederek kazanacağını iyi biliyor” diye konuştu.

Türkiye’ye demokrasinin Kürt düşmanlığı üzerine getirilemeyeceğini dile getiren Aydeniz, tecrit, kayyım ve işgal politikalarıyla faşizmin inşa edilmek istenildiğini aktardı. Aydeniz, "Kürt sorunu çözümü demokrasi ile mümkündür. Sorunu çözmeyenler, çözülüyor, sonunu geliyor. Faşizme karşı ev ev gezip halkımızla bir araya geliyoruz. “Bu ülkede büyük bir tecrit var. İmralı tecridi bugün bütün ülkeyi sardı. Tecride karşı bütün cezaevlerinde tutuklular açlık grevini ve direnişi büyütüyor. Bunun için şunu söylüyoruz; İmralı tecridi kırılana, Abdullah Öcalan özgür olana kadar biz mücadelemizi her gün yükselterek devam ettireceğiz” diye belirtti.

'MUHATAP ABDULLAH ÖCALAN’DIR'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit son bulmayana kadar halklar üzerindeki zulüm ve zorbalık da son bulmayacak. Çünkü şunu çok iyi gördük ki çözüm sürecinde tüm Türkiye halkları derin bir nefes aldı. O nedenle tecridin sadece Abdullah Öcalan'a uygulanmadığı halklara uygulandığını söylüyoruz. Abdullah Öcalan'ın rol ve misyonun ne denli etkili ve önemli olduğunu bir kez daha gördük. Abdullah Öcalan'ın paradigması tüm dünya halkları tarafından kabul görülüyor. Dünya Abdullah Öcalan'ın rol ve misyonu biliyor ancak Türkiye'deki faşist sistem Abdullah Öcalan'ın paradigmasının halklara uluşmasını istemiyor. Ancak Abdullah Öcalan'ın paradigması halklar arasında demokrasi ve çözümü getiriyor. Bunu bütün dünya da Türkiye de çok iyi biliyor. Bu ülkede kim iktidar olmak istiyorsa ilk gittikleri yer Kürt bölgeleri oluyor. İlk sözlerini, icraatlarını orada duyurmak istiyorlar. Kürtlerin karnı onların boş laflarına toktur. Kürt halkı çözüm için somut adımlar istiyor. Kürt sorunu demokrasi ile çözülmeli. Bunun için de Kürt halkının muhatabı Abdullah Öcalan'dır. Her yerde söyledik. Aydın'da da söyleyeceğiz. Kürt halkının muhatabı Abdullah Öcalan'dır. Buyurun İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşün"