Aydeniz: AKP-MHP Kürtleri düşman olarak görüyor

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, “AKP-MHP iktidarı, Kürt halkını kendine düşman olarak görüyor” dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Sait Dede ve partililerin aralarında bulunduğu heyet, “Özgürlük Zamanı” buluşmaları kapsamında Hakkari Sanayi Sitesi’nde esnaflarla bir araya geldi. 

Esnafın sorunlarını dinleyen heyet, ilgiyle karşılandı. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, AKP-MHP’nin "güvenlikçi" politikaları sonucu ekonomik krizin derinleştiğini belirterek, “Bugün sanayideyiz ve burası ekonomik olarak en çok sorun yaşayan yerlerden biri. Bu iktidarın ekonomik olarak halka ve esnafa açıklayacak tek bir sözü yok" dedi.

Aydeniz, "Ama yine de iktidar, baskı ve zulüm politikalarıyla, silah ve zorbalıkla ömrünü uzatıyor. Bununla birlikte AKP-MHP iktidarı Kürt halkını, kadın, erkek, genç ve yaşlı demeden, hepsini kendisine düşman olarak görüyor. Kim nerede durursa dursun hiç fark etmez. Bugün kayyımla çalışan, ekonomik yönüyle kamuda çalışma zorunluluğu olan herkes de AKP için birer düşmandır. AKP kendisiyle bir olanları bile düşmandan sayıyor” diye ekledi. 

  Heyetin buluşmaları, aile ziyaretleriyle devam edecek.