Ayla Akat Ata’nın dosyası Kobane Davası ile birleştirildi

Rosa Kadın Derneği kurucularından Ayla Akat Ata'nın yargılandığı bir dava dosyası, Kobanê Davası ile birleştirildi.

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde rehin tutulan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eski milletvekili ve Rosa Kadın Derneği kurucularından Ayla Akat Ata hakkında, “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla açılan davanın duruşması Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Ayla Akat Ata, duruşmaya Cezaevi’nden Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Avukatları Elif Tirenç İpek Ulaş ve Gözde Engin hazır bulundu.

Duruşma sırasında mahkeme heyeti, Kobanê Davası dosyasına bakan Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ata’nın dosyasının da Kobanê Dava dosyası ile birleştirilmesi talebinde bulunduğunu açıkladı.

Ata, birleştirme talebini içeren dosya iddianamesinin 8 Eylül günü kendisine ulaştığını belirterek, savunma için ek süre istedi. Kendisinin birleştirme yönünde bir talebinin olmadığını ifade eden Ata, “Böyle bir şey kabul edilemez” dedi.

Ata’nın avukatı Elif Tirenç İpek Ulaş, bir önceki duruşmada dinlenmesine karar verilen “gizli tanığın”, bu duruşmada hazır olmadığına dikkat çekerek “Cumhuriyet savcısı ifadesini aldığı tanığın herhangi bir ıslak imzası veya delil bulunmuyor. Bu gizli tanık nereden geliyor? Daha önceki duruşmada bu gizli tanığın soruşturulmasını istedik, ama bugün bakıyoruz ki gizli tanık yok” dedi.

 

Tanığın dinlenmediğini ve suçlama konusunda delillerin henüz değerlendirilmediğini söyleyen avukat Ulaş da birleştirme talebinin reddedilmesini istedi.

Ancak savcılık ve mahkeme iki dosyanın birleştirilmesi yönünde karar verdi.