‘Bahçenize bahar gelmeyecek’

Adil yargılanma talebiyle yaptığı ölüm orucunun 238. gününde yaşamını yitiren Av. Ebru Timtik’e ilişkin açıklama yapan Av. Sinan Zincir: Bahçenize bahar gelmeyecek. Andımızdır; Ebru’nun özlemini kurduğu o güzel ülkeyi mutlaka bu topraklarda kuracağız.

Adil yargılanma talebiyle yaptığı ölüm orucunu zorla kaldırıldığı hastanede sürdüren Halkın Hukuk Bürosu (HHB) avukatlarından Ebru Timtik yaşamını yitirdi. Hastaneden İstanbul ATK’ye kaldırılan Timtik’in cenazesinin otopsi işlemlerinin ardından yarın ailesine teslim edileceği öğrenildi. Ebru Timtik’in sevenlerinin bekleyişi sürdüğü ATK önüne CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Hilmi Yarayıcı ve çok sayıda kişi akın etti. ATK Başkanı yardımcısı ve İstanbul Emniyet Müdürü yardımcısıyla görüşen Tanrıkulu, Timtik’in cenazesinin yarın saat 10.00’da ailesine teslim edileceğini aktardı.

‘EBRU’NUN ÖLÜMÜNDEN SİYASET VE YARGI SORUMLU’

Görüşme sonrası ATK önünde açıklama yapan Tanrıkulu, “İnsanların vicdanını körelten ölümlerdendir açlık grevi ve ölüm orucu direnişleri ile ölmek. Maalesef bu süreçte sorumluluğu olan kurul var. Başta siyaset ve yargı kurulu var. Arkadaşımız ölmeden adil yargılanacağı bir ortam yaratabilirdik fakat olmadı. Aileden aldığım bilgilere göre, Cumartesi günü saat 13:00'da annesinin yanına defin konusunda görüşleri var ve kendisinin de talebi bu yöndeymiş. Kardeşi Barkın Timtik hala Silivri Cezaevi'nde tutuklu yakınları Dersim'de. Dolayısı ile yakınlarının gelmesi açısından zamana ihtiyaç var bir de infaz yasasında yapılan değişiklikle yakınlarının cenaze törenine katılmak için bir izne ihtiyacı var. O prosedürleri avukat arkadaşlar başlatacaklar” dedi.

‘BAHÇENİZE BAHAR GELMEYECEK’

“Bugün ölüm orucu direnişinin 238. gününde, Ebru ablamızı, yoldaşımızı kaybettik” diyen ÖHD avukatlarından Sinan Zincir ise Timtik’in bu toprakların demokrasi ve devrimci mücadelesinin bir şehidi olduğunu söyledi. Zincir, “Andımızdır, her yerde dile getirdik dile getirmeye devam edeceğiz, anılarına sahip çıkacağız. Ebru’nun özlemini kurduğu o güzel ülkeyi mutlaka bu topraklarda kuracağız” diye konuştu.

Cenaze işlemleri konusunda bilgi veren Zincir, yarın saat 08.00 yapılacak otopsi işlemleri sonrası, saat 10.00’da cenazeyi alarak hep birlikte İstanbul Barosu önünde anma töreni yapılacağını aktardı. Cumartesi günü cenazenin Gazi Mahallesi’nde toprağa verileceğini belirten Zincir şunları belirtti: “Ebru’nun vasiyeti Gazi Cemevi’nde kaldırılmak ve annesinin bulunduğu Gazi Mezarlığı’na defnedilmektir. Ebru, annesi ve devrimci şehitlerle orada kucaklaşacak. Barkın ve teyzesinin cenazeye gelebilmesi için cezaevi ile ilgili bütün girişimleri başlatacağız. Cenaze merasiminden sonra Ebru ablamızı sonsuzluğa uğurlayacağız. Ebrumuzun canına kıydınız çiçek gibi insanların kalbini kırdınız, bu sürecin içerisinde yer alanlar bahçeleriniz bahar görmeyecek.”