Başkale merkezi sular altında kaldı

Kuzey Kürdistan’ın Van ve Hakkari kentlerinde şiddetli yağışlar nedeniyle su baskınları meydana geldi. Başkale’de onlarca ev ve işyerinin hasar gördüğü bildirildi.

Van ve Hakkari’de yağışlar nedeniyle birçok noktada sel meydana geldi. Selin vurduğu köy ve mahalle sakinleri ağır bir şekilde etkilendi.

Özellikle Van’ın Başkale ilçe merkezi bir anda sele teslim oldu. Esnaflar iş yerlerini terk ederken, birçok ev ve işyeri sular altında kaldı.

İlçede yaşayan esnaflar işyerlerini terk ederken, birçok ev ve iş yeri ise sular altında kaldı.

Van yolu üzerinde bulunan Başkale ilçesine bağlı Awareş bölgesinde de sel meydana geldiği bildirildi. Yaşanan sel nedeniyle Van-Hakkari yolu ulaşıma kapanırken, Çaldıran, Saray, Özalp ve İpekyolu ilçelerine bağlı birçok mahallede su baskınları yaşandığı öğrenildi.

1 Ağustos günü de Başkale ilçesinin Xaşkan Mahallesi’nde (Esenyamaç) sel meydana gelmiş, halk korunmak için yüksek noktalara çıkmıştı.

Aynı mahallesinde 31 Temmuz günü yaşanan sel felaketinde onlarca ev ve ahır yıkılmıştı. Araçlar da sel sularına kapılırken, mahallenin bir bütün olarak selden etkilendiği ve ağır maddi zarar oluştuğu bildirilmişti.