BMG, Mayıs şehitlerini andı

Mayıs şehitlerini anan BMG, "Bu mücadeleyi inanarak sona ulaştıracağız” mesajını verdi.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), Mayıs şehitlerini Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağcılar İlçe Örgütü’nde andı. “Tecride son tutsaklara özgürlük” pankartının açıldığı anmada, şehit devrimcilerin fotoğrafları asılırken, salona mum ve karanfiller bırakıldı.
Açılış konuşmasını yapan BMG üyesi Sinem Özkan, “İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Dörtler şahsında Mayıs ayında ölümsüzleşenlerimizi anmak için bir araya geldik” dedi. Özkan, ölümsüzleşenlerin her birinin milyonların özgürlüğü için ömürlerini adadığını söyledi. Özkan, “Kısacık hayatlarına büyük idealler, büyük mücadeleler sığdırdılar. Onlar yarım asır önce yola çıkarken; heybelerine işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin ve yok sayılan bir halkın özgürlük düşlerini sığdırdılar. Taşıdıkları yük ağırdı, yürüdükleri yol zorluydu, omuzladıkları heybe acılarla, katliamlarla, yoksullukla, binlerce yıllık ezilmişlikle doluydu, ve onlar bunun bilincindeydiler” diye belirtti.

'ONLARIN DÜŞLERİ İLE ZAFERİ MÜJDELEYECEĞİZ'

“Faşizmin karanlığını parçalamak ve ezilen milyonlara bu karanlığı dağıtacak bir yol açmak için bu bilinci bir bayrak gibi ellerinde taşıdılar” diyen Özkan, “Bugün onların mücadele deneyimleri yolumuzu aydınlatıyor. Burada onları anarken bir kez daha söylüyoruz; uğruna ömürlerini adadıkları düşlerini gerçek kılıncaya dek mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz ve zaferi müjdeleyeceğiz” diye kaydetti.

'SADECE SLOGAN DEĞİL!'

Açılış konuşmasının ardında sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminden sonra BMG üyesi Murat Pircan Yaratan, BMG için “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sözünün bir slogandan ibaret olmadığını belirterek, “Bu slogan çok daha fazla anlam ifade etmektedir. Ölümsüzlerimizi ölümsüz kılmanın yolunu onların fikri, politik ve pratik bir devamını sağlamaktan geçtiğini biliyoruz. Onların sloganlarını bayraklarını elden ele gezdirerek olacağını biliyoruz” dedi.
Yaratan, “Türkiye devrime mecburdur. Faşizm yıkılmalıdır. Bunun aracı, çizgisi birleşik devrim çizgisinde kendini bulmuştur. Biz sokakta olanlar olarak sınıfta kalmadık. Birleşik mücadele güçleri burada bulunan herkese, yitirdiğimiz herkese, şuan faşizmin saldırganlığına karşı her cephede kavga eden herkese bir kez daha bunun sözünü bu kürsüden yeniliyor. Zafer bizim olacak” şeklinde konuştu.
BGM üyesi Ulaş Budak ise şöyle dedi: “Önderlerimizi anmak, anlamak, toprağın altındakilerin toprağın üstündekilere bıraktığı umutları düşleri zafere taşımaktır. Şu an yaptığımızda budur. Mayıs şehitlerinin izinde faşizme karşı birlikte mücadele ediyoruz. Yılmak, yıkılmak yok, direnmek, mücadele etmek var. Bugün bizlere düşen şey önderlerimizin izinde, önderlerimiz gibi mücadele etmek. Çünkü bu çelik aldığı suyu unutmadı, direniş devam ediyor."
HDP Parti Meclisi üyesi Seyithan Kırmızı ise “İnandığımız değerler üzerinden ve onların bize bırakmış olduğu miras üzerinden hiçbir zaman en ufak bir tereddüde düşmeden onların canlarını ortaya koymuş olduğu bu mücadeleyi inanarak sona ulaştıracağız” şeklinde konuştu.