Bugünün öne çıkan haberleri

24 Temmuz 2018 gündeminde ANF’de öne çıkan haberleri derledik…

Strasbourg’daki AK önünde süren nöbet eylemini Danimarka’dan gelen Kürdistanlılar devraldı.

 

Heyva Sor a Kurdistanê, Kurban Bayramı’nda verilecek kurbanların tüm Kürdistan parçalarındaki muhtaç ailelerine gönderilmesi için çağrıda bulundu.

 

ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi müzakerecileri, Türkiye’ye yönelik yaptırım öngören savunma politikası tasarısı üzerine ulaşmaya vardı.

 

Şırnak’ın Güçlükonak ilçe kırsalında bulunan Gabar Dağı bölgesinde bir süre önce başlatılan askeri operasyon alanında çatışma çıktı.

 

Laos’ta resmi haber ajansı, Attapeu eyaletinde, Vietnam sınırı yakınlarındaki barajın çöktüğü ve 5 milyar metreküp suyun önünün açıldığını duyurdu. Çok sayıda kişinin öldüğü, yüzlercesinin kaybolduğu aktarıldı.

 

İşgalci Türk ordusuna bağlı çeteler Efrîn'de, Şahin Bexdadî (62) adlı 8 çocuk babası sivilin, hiçbir gerekçe gösterilmeden çetelerce kaçırıldığını söyledi. Bexdadî'nin işkenceye uğradığı da öğrenildi.

 

HPG-BİM, Şemdinli’de 8, Lêlîkan’da 15, Çukurca’da 5 ve Doğubayazıt’ta 7 askerin öldürüldüğünü açıkladı. Eylemlerde ayrıca çok sayıda mevzi ve askeri araç da imha edildi. 

İsrail ordusu , Sukhoi tipi bir Suriye savaş uçağının 2 kilometre İsrail hava sahasına girdiğini ve Patriot füzesi ile vurulduğunu bildirdi.

 

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın doğusunda meydana gelen yangınlarda şimdiye kadar 74 kişinin öldüğü açıklandı. Ülkede üç günlük ulusal yas ilan edildi.