Buldan'dan rehin tutulan Gökkan'ın annesine ziyaret

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, rehin tutulan TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan'ın annesi Lütfiye Gökkan’ı ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Sözcüsü Ebru Günay, HDP milletvekilleri Ayşe Sürücü, Mahmut Toğrul, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ile birlikte tutuklu Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan’ın Suruç'un Külünçe Mahallesi’nde bulunan annesi Lütfiye Gökkan’ı evinde ziyaret etti. Sabah saatlerinde "Görevli memura hakaret" iddiası ile gözaltına alınan Şenyaşar Ailesi yerine sembolik nöbet tutan heyet, ardından Suruç’a geçti. HDP İlçe Örgütü’nü ziyaret eden heyeti, çok sayıda kişi katıldı.

'YÜZLERCE KIZIM TUTSAK!'

Ardından polis ablukası altında Külünçe Mahallesi’ne geçen heyet, Gökkan’ın evine geçti. Mahallede polis heyette yer alan çok sayıda kişinin Genel Bilgi Taraması’na (GBT) baktı.

Anne Lütfiye Gökkan, tutuklu kadın siyasetçileri işaret ederek, “Bizim nice genç kızlarımız cezaevlerinde haksız hukuksuz yere tutuluyor. Benim sadece iki kızım değil, yüzlerce kızım var” dedi.

'EN FAZLA KADININ KATLEDİLDİĞİ COĞRAFYA'

Pervin Buldan, kadın mücadelesine dönük saldırılara dikkat çekti. Ayşe Gökkan'ı kadın mücadelesinde büyük emek verdiğini, haksız yere tutuklandığını belirten Buldan, "Bütün kadın arkadaşlar adına annemizi ziyaret ederek Ayşe Gökkan’a selam gönderiyoruz. Bugün bu ülkede kadınların en fazla katledildiği, tacize, tecavüze maruz kaldığı bir coğrafyada kadın haklarını savunmak bir suç haline geldi. Ayşe Gökkan da kadınların haklarını savunan, kadın mücadelesine emek veren bir arkadaşımız. Bugün cezaevinde haksız bir şekilde tutuklu olmasından kaynaklı annesini ziyaret ettik” şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindekiler Urfa’ya geçti.