Buldan: HDP'nin yürüyüşünü engelleyemeyecekler

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Ne yaparlarsa yapsınlar, HDP’nin ülkeyi yönetmeye dair yürüyüşünü engelleyemeyecekler" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Demokratik Mücadele Programı 3’üncü aşaması kapsamında Bursa’da halk buluşmasına katıldı.
Yıldırım ilçesine bağlı Yavuz Selim Mahallesi Pazar Alanı’ndaki buluşmaya, HDP Grup Başkanvekili Saluhan Oluç, Kadın Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, milletvekilleri, MYK ve PM üyeleri, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABF) Onursal Başkanı ve eski milletvekili Turgut Öker, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve yüzlerce kişi katıldı.

'SEL FELAKETİ İKTİDARIN SUÇU'

Buldan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"Giresun'da selden kaynaklı yaşamını yitiren insanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Bildiğiniz üzere son aldığımız duyuma göre 7 insan yaşamını yitirdi ve halen kayıp olan insanlar var. Başta Giresun olmak üzere Karadeniz halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu yaşanan kader değildir. Yaşananın iktidarın rantçı politikalarının sonucu olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Çevreye düşman bir iktidarın dere yataklarını imar alanı olarak ranta açmasının bir sonucudur yaşananlar.

'BU ANAYASA İLE ÖZGÜR OLUNMAZ'

Türkiye'de yaşanan sorunlar tüm Türkiye halkları tarafından Türkiye toplumu tarafından bilinen ama bir türlü çözülemeyen meselelerdir. Nedir bu meseleler? Başta anayasa meselesidir. Yani 12 Eylül’de, 90’larda yazılan bir anayasayla hala Türkiye’nin yönetiliyor olması Türkiye’ye yapılan en büyük haksızlıklardan bir tanesidir. Türkiye toplumu artık yeni bir anayasa istiyor. Türkiye toplumu artık eski anayasayla yönetilmek istemiyor. Yürürlükte olan Anayasa Türkiye halklarının bir arada yaşamasına, kimliklerin, inançların ve kültürlerin özgür bir şekilde kendini yaşamasına engeldir.

'KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜM YOLU BELLİ'

Kürt sorunu bugün ülkenin hatta dünyanın en önemli sorunlarından biridir. Kürt sorununun çözümsüzlüğünden kaynaklanan birçok krizin kaosun yaşandığını biliyoruz. Kürt sorunu bu ülkenin en büyük sorunudur, çözüm yolları vardır ve bellidir. Fakat bu ülkeyi yönetenler ne yazık ki hep aynı yöntemlerle güvenlikçi politikalarla halkların dilini ve kimliğini inkarla,siyaset kanallarını daraltmakla çözmeye çalışıyorlar. Oysa bu işin asıl muhataplarının belli olmasına rağmen şimdi herkes bir Kürt sorunu çözme sevdasını ortaya koymaya çalışıyor.
Kürt sorununu çözemedikleri için kendileri çözüldüler.
Bir zamanlar katliamlara, inkarlara ortak olanlar, bu faşizmi uygulayanlar şimdi muhalefete gelince Kürt halkını oyunu nasıl alırım, nasıl kendime çevirebilirim arayışına girdiler.  
Hiç kimse kusura bakmasın. Kürtlerin oyu satılık değildir. Kürtlerin oyu sizin yalan dolanlarınıza, inkarcı baskıcı anlayışınıza karnı tok olan halkların oyudur. Yeri geldiğinde inkar edeceksin, yeri geldiğinde siyaseti dar edeceksin, yeri geldiğinde siyasetçileri cezaevlerine göndereceksin, yeri geldiğinde kayyım atayacaksın, buna ses çıkarmayacaksın, bir halkın temsilcilerini cezaevlerinde rehine olarak tutacaksın, buna hiç bir şekilde söz söylemeyeceksin Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ İdris Baluken Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak ve ismini sayamadığım onlarca arkadaşım cezaevindeyken tek kelime etmeyeceksin, ülkeyi kayyımlarla yönetenlere tek kelime sözün olmayacak, ülkeyi tecrit ülkesi haline ettirenlere hiç bir sözünüz olmayacak sonra kalkıp Kürt sorunundan bahsedeceksiniz. Sonra gidip Kürt illerinde siyaseti başlatmanın yollarını arayacaksınız, bu yaşananlar itiraz etmeyeceksiniz. Böyle bir tutumu ne Kürtler ne Türkiye halkları kabul etmez.
Krizler sadece Kürtleri etkilemiyor, tüm Türkiye’yi etkiliyor.
Kimse geleceğine güvenle bakmıyor, bu, iktidarın eseridir.
Artık iktidarlarını yerin yedi kat yerin dibinde arıyorlar çünkü kimsenin yüzüne bakacak yüzleri kalmadı.

'HDP'NİN YÜRÜYÜŞÜNÜ ENGELLEYEMEYECEKLER'

Türkiye toplumunu bu konuda uyarmaya gerek yok. Türkiye halklarını herşeyin farkında biliyor ve görüyor. Bütün bunları biz dile getirdiğimiz için AKP’nin hedefinde olan tek parti HDP’dir. Kadınlar, gençler, kimlikler, sorunlar, krizler konusunda her konuda sözümüzü esirgemeden AKP’yi eleştiren tek parti HDP’dir. Bunun için bu kadar bize saldırıyor. Bunun için bu kadar öfkeliler, bunun için HDP’yle uğraşıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar HDP’nin büyümesini, genişlemesini HDP’nin bu ülkeyi yönetmeye dair başlattığı yürüyüşü asla ve asla engelleyemeyecekler. Çünkü siz varsınız, Bursalılar, Egeliler, Karadenizliler var. Kadınlar, gençler var, Türkiye halkları ve tüm Türkiye toplumu var. Biz bu ülkeyi yönetmeye bu sorunları birebir çözmek için yola çıktık. Daha da büyüyeceğiz, daha da genişleyeceğiz. İstedikleri kadar saldırsınlar, karalamaya çalışsınlar buna haklarımızın karnı tok. Her türlü karalama karşısında her türlü saldırı karşısında haklarımız dimdik ayaktadır."