Burhaniye T Tipi’ndeki 4 kadın tutsak 6 gündür açlık grevinde

Balıkesir Burhaniye T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan 4 kadın tutsak 6 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olduklarını açıkladı.

Balıkesir Burhaniye T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutsak olan ve daha önce maruz kaldığı işkence olayı ile gündeme gelen Figen Şahin, birlikte kaldığı Emine Kılıç, Gülistan Tekin ve Çiğdem Şakar ile birlikte 6 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladıklarını bildirdi.

Ablası Nirgül Turhal ile yaptığı haftalık telefon görüşmesinde eylemlerini duyuran Şahin, gönderdiği mesajında sonuç alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Şahin’in gönderdiği mesajı şöyle: “Ben ve arkadaşlarımızın durumu iyi, morali yüksektir. Bütün cezaevlerinde başlatılan direniş bizim moralimizi yükseltiyor. Bu direniş zaferinde direniş bayrağını biz de taşıdığımız için çok coşkulu ve heyecanlıyız. Zafere ulaşacağız buna tüm kalbimizle inanıyoruz. Bizi düşünmeyin, moralimiz çok iyi dik durursak kazanırız ve kazanacağız. Zaten normal bir süreçten geçmiyoruz. Yaşadığımız süreç yaşanılan sürecin aynasıdır. Süreç ne olur bilmiyoruz. Yeni yıl bizim direniş yılı olacak merak etmeyin. Leyla Güven’in talebini ve direnişini selamlıyoruz, onun talebi bizim de talebimizdir.”