Cezaevi ringinde PKK’li tutsaklara saldırı!

Bolu F Tipi'ndeki PKK'li tutsaklar, cezaevi yönetiminin organizesiyle adli mahkûmun saldırısına uğradı.

Cezaevlerinde son dönemlerde artan işkencelere bir yenisi eklendi. Bolu F Tipi Kapalı Cezaevinde Halis Yıldeniz, 2 arkadaşıyla beraber 7 Aralık'ta sağlık sorunları nedeniyle hastaneye götürülürken ring aracında saldırıya uğradı.

Halis Yıldeniz'in kardeşi Rıdvan Yıldeniz, ağabeyi ve arkadaşlarının can güvenliğinin olmadığını söyledi. Kardeş Yıldeniz, "Saldırı esnasında bütün bunlar ringde görevli asker ve gardiyanların gözleri önünde yaşanırken bir müdahalenin olmaması endişe vericidir" dedi. 

Yıldeniz, Lokman Yılmaz'ın burnunda kırık, gözünde ise morlukların oluştuğunu söyledi. 

'ADLİ MAHKÛMUN KELEPÇESİNİ AÇTILAR'

Yıldeniz, saldırıyı şöyle anlattı:

“Hastaneye götürülenler arasında ağabeyim Halis Yıldeniz, Cemal Tarhan ve Lokman Yılmaz cezaevi ringine bindiriliyorlar. Bu sıralarda yanlarına adli bir mahkûmu da getiriyorlar. Daha sonra hastane dönüşü siyasi tutsaklar cezaevine getirildiklerinde, askerlerce adli mahkumun kelepçeleri açtırılıyor.

Normal şartlarda mahkûmlar cezaevine getirilirken kelepçeler açılmazken bu adli mahkûmun kelepçeleri askerlerce açılıyor ve provokasyon girişimi cezaevi yönetimi eliyle organize ediliyor."

Elleri kelepçesiz olan adli mahkûm 3 siyasi mahkûma saldırarak Erdoğan lehine sloganlar atmaya başlıyor. Saldırıda kelepçeli PKK’li tutsaklardan Halis Yıldeniz tekmeleniyor, Lokman Yılmaz ise burnundan ve gözünden yumruklanarak yara alırken, bastonla yürüyen Cemal Tarhan’ın da bacakları darp ediliyor.

'ERDOĞAN LEHİNE SLOGAN ATARAK SALDIRMIŞ'

Erdoğan lehine sloganlar atmaya başlayan adli mahkum Yavuz Yılmaz daha sonra, 'ben Erzurum dadaşıyım' diyerek sık sık Erdoğan lehine slogalar atarak, 'Erdoğan'a karşı çıkanlar bizi karşısında bulur' diyor.

Cezaevi yönetimi, tutsakların darp edildiğine dair raporun verilmesini engelleyerek, tutsakları hücrelerine zorla geri götürüyor ve saldırganla ilgili hiçbir işlemin yapmıyor.

6 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

6 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası alan Halis Yıldeniz, 9 Ekim 2008'den beri tutsak. Yıldeniz, 2016'dan itibaren Bolu F Tipi Kapalı Cezaevinde. 2016 Diyarbakır D Tipi'nde yaşanan firarlardan sonra Yıldeniz ve bazı arkadaşları, Bolu F Tipi'ne sürgün edildiler.