Cezaevlerindeki açlık grevlerine yeni gruplar katılacak

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için cezaevlerinde başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevine yeni grupların katılacağını açıkladı.

PKK'li ve PAJK'lı tutsaklar adına yazılı açıklama yapan Deniz Kaya, 16 Aralık'tan itibaren başlatılan  süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminin 6’ncı gününe girdiğini söyledi. Öcalan üzerindeki tecridin 3 yılı geride bıraktığını vurgulayan Kaya, "Kürdistan halkı ve dünya kamuoyu Önder Apo ile ilgili tek bir haber alamamaktadır; bizler Önderliğimizin yaşayıp yaşamadığını, İmralı işkence sisteminde neler olup bittiğini bilmiyoruz. Önder Apo üzerinde 19 yıldır ağır bir işkence ve zulüm uygulanıyor. Türk devleti, bu tecrit ve işkence ile Önderliğimiz şahsında halkımızı teslim almak, kendisine köle yapmak ve ırkçı, sömürgeci sistemini devam ettirmek istiyor" diye belirtti. 

EYLEME YENİ GRUPLAR KATILACAK

 Kaya, "Türk devleti, AKP-Erdoğan rejimi bu güne kadar taleplerimize yanıt vermedi. Kürt halkına ve gerillaya operasyonlarla cevap verdi. Bu faşist ve soykırımcı politikaları hiçbir biçimde kabul etmeyeceğiz" dedi.

Açlık grevi eylemine yeni grupların dahil olacağını kaydeden Deniz Kaya, "42 arkadaşımız Gebze Kadın Kapalı Cezaevi, Patnos Cezaevi, Elazığ 1 Nolu F Tipi, Van F Tipi, Beşikdüzü Cezaevi, Bakırköy Cezaevi, Kandıra 1 Nolu F Tipi, Edirne F Tipi ile Diyarbakır D ile E Tipi cezaevlerinde süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemini 16 Aralık günü itibari ile başlatmıştır. Arkadaşlarımızın eylemi 6'ncı gününde kararlılıkla devam etmektedir. Bütün arkadaşlarımızın büyük bir inanç, kararlılık ve sabırsızlıkla bir an önce eyleme katılmak ve Önderliğimizi özgürlüğü için bedenini açlığa yatırmak istediğinin farkındayız. Ancak belirlenen program çerçevesinde arkadaşlarımızın eylemlere katılmasını önemli görmekteyiz. 

Bu kapsamda önümüzdeki günlerde gruplar halinde açlık grevi eylemine yeni cezaevlerinden arkadaşlarımız katılacaktır. Açlık grevi eylemine katılacak olan ikinci gruplar Silivri Cezaevi, Tekirdağ F1 Nolu Cezaevi, Şakran 2 Nolu Kadın Cezaevi, Ödemiş Cezaevi ve Kırıkkale cezaevlerinden oluşup,  bu cezaevlerindeki arkadaşlarımız 26 Aralık günü süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine dahil olacaklardır. Üçüncü gruplar Bandırma Cezaevi, Alanya Cezaevi, Kayseri Cezaevi, Tarsus Cezaevi, Tokat Cezaevi, Hilvan Cezaevi ve Siverek cezaevleri olup, bu cezaevlerindeki arkadaşlarımız 5 Ocak 2019 tarihinde süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemlerine dahil olacaktır" ifadesini kullandı.

TALEPLERİMİZ KABUL EDİLENE KADAR SÜRECEK

Kaya, şu hususlara da dikkat etti: "Türkiye ve Kürdistan'daki cezaevlerinde PKK ve PAJK'lı tutsaklar olarak başlattığımız süresiz ve dönüşümsüz açlık grevimiz 6'ncı gününde devam etmektedir. Yanlış bir anlamaya mahal vermemek için açıklamamızı yenileyerek netleştiriyoruz. 16 Aralık 2018 tarihinde başlayan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemimize belli aralıklarla birçok cezaevinden gruplar halinde katılımlar olacaktır. Anlaşılacağı üzere cezaevindeki tüm arkadaşlar değil, her cezaevi sayısal bileşimine göre ve daha önce ön görülen çerçevede gruplar halinde eyleme katılacaklardır.

Taleplerimizin karşılanmaması halinde olabilecek hiçbir sorumluluğu kabul etmeyeceğiz. Hiçbir işkence ve tecrit sistemi Önder Apo'yu teslim alamaz. Mutlaka ve mutlaka halkımız kazanacak, sömürgeci siyasetler kaybedecektir. Yurtsever halkımızı başta serhildan olmak üzere her türlü eyleme destek olmaya, tüm demokratik kamuoyunu da duyarlı olmaya çağırıyoruz."