Cezaevlerine korona yetmez gibi uyuz da dadandı

Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan Vedat Gültekin, kaldıkları cezaevinde korona ve uyuz vakalarında artış ciddi bir artışın yaşandığına dikkat çekti.

Türkiye'de iktidarın öngörüsüz tavırları nedeniyle git gide koronavirüs (Kovid-19) vakaları artarak devam ediyor. Yaşamın her alanında önü alınamayan ve yayılma oranı yükselen virüsün en büyük mağdurları cezaevlerinde rehin tutulan tutsaklar oluyor. Koronavirüsün görüldüğü cezaevlerinden biri olan Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi’nde de ciddi sağlık hakkı ihlalleri yapılıyor.

Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi rehin tutulan Vedat Gültekin, haftalık telefon görüşmesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlatılan açlık grevinin devam ettiğini belirten Gültekin, eylemleri sonuç alana dek devam edeceğini ifade etti.

'İÇERİSİ DAHA GÜVENLİ!'

Cezaevinde koronavirüsün yanı sıra uyuz vakalarının da görülüp, artarak devam ettiğini belirten Gültekin, "Koronaya yakalananlar karantinaya alınmış durumda. Karantina koğuşları ile yan yanayız. Zaman zaman bağırma seslerini ve kriz yaşayanları duyuyoruz. Cezaevinde ölümlerin olduğu söyleniyor. Durum çok kötü. Ayın 10'unda disiplin cezam bitti. Ancak buna rağmen keyfi olarak bir ay uzatıldı" diye paylaştı.

Gültekin ailesi, cezaevinde yaşananlardan dolayı kaygılı olduklarını belirtti. Konuya dair cezaevini aradıklarını aktaran Gültekin ailesi, idarenin kendilerine; "İçerisi dışarıya göre daha güvenli. Gerekli önlemleri alıyoruz" dediğini paylaştı.