DAD ve DEDEF’ten katledilen Yıldız için açıklama

DEDEF ve DAD, Ovacık'ta hava saldırısında katledildiği belirtilen Seyit Rıza’nın torunu Murat Yıldız'a ilişkin açıklama yaptı.

Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) ve Demokratik Alevi Derneği (DAD) Genel Merkezi, Ovacık ilçesinde hayvanlarına barınak yapmak için gittiği Ağaçpınar köyü kırsalında Türk ordusu tarafından yapılan hava saldırısında yaşamını yitirdiği belirtilen Murat Yıldız’a ilişkin yazılı açıklama yaptı.

DEDEF'in açıklamasında, kentteki askeri operasyonlar ve çatışmalar sonrası yaşanan sivil ölümlerine bir yenisinin eklendiği ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Bu operasyonlar yaşam hakkımızı elimizde alıyor. Yaşam hakkını ortadan kaldıran bu operasyonları yürüten, talimat veren tek bir görevli yargılanmadığı için sivillere yönelik saldırılarda bu kadar rahat ve pervasızca davranılmaya devam ediyor. Farklı illerde de her yıl düzenlenen askeri operasyonlarda sivil vatandaşlar öldürüldü. Bunların hiç birinde herhangi bir soruşturma, cezalandırma süreci yürütülmedi. Sorumlular hakkında etkin ve yeterli soruşturma yürütülmesini, adli, idari tüm süreçler hakkında Dersim halkının bilgilendirilmesini talep ediyoruz."

'1938'DEN BERİ KATLİAM SÜRÜYOR'

DAD Genel Merkezi ise Seyit Rıza'nın gözü önünde küçük oğlu Resik Hüseyin’in de idam edildiğini anımsatarak, aradan 84 yıl geçmesine rağmen ailenin hala "katliama" uğradığını belirtti. DAD'ın açıklamasında şunlar ifade edildi:

“38’den bu yana katliamlar hala devam ediyor. Dersim'e, hakikat ve özgürlük arayışında bulunan canlara yönelik zulüm sistemli bir şekilde zamana yayılıyor. Adeta taksitle öldürülüyoruz. Zaman bir araya gelme, haykırma, gayret etme, elele verme zamanıdır. Suçluların bir an önce bulunması, yargılanması, yeni gençlerin kaybedilmemesi için anaların ağlamaması için herkes bulunduğu yerde ses vermelidir. Bu davanın takipçisi olmalıdır."