DBP’nin eylemine polis saldırdı

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in tutuklamasını protesto eden halka polis saldırdı. HDP’li vekillerin de darp edildiği müdahalede çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İstanbul İl Örgütü, Güney Kürdistan’da yaşanan gelişmeleri ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in tutuklamasını Fatih’te bulunan Aksaray Metro Meydanı’nda yapacağı basın açıklaması ile protesto etmek istedi.

Açıklamadan saatler önce alan polisler tarafından ablukaya alındı. Ablukaya rağmen aralarında HDK Eşsözücüsü İdil Uğurlu, HDP milletvekilleri Saliha Aydeniz ve Musa Piroğlu’nun da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi meydana geldi.

Açıklamanın Fatih Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını belirten polis, açıklamanın yapılmasına izin verilmeyeceğini söyledi. HDP’liler ise demokratik haklarını kullandıklarını belirterek açıklama yapacaklarını ifade etti.

Bir süre devam eden tartışmaların ardından polis partililere müdahale etti. HDP’li vekiller de polisler tarafından darp edilirken, aralarında HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı’nın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.