Devrimci Cephe: Çekilme, soykırıma zemin hazırlama planıdır

Devrimci Cephe, ABD emperyalizminin Rojava’dan çekilmenin yeni bir katliam ve soykırıma zemin hazırlama planı olduğu tepkisinde bulundu.

ABD’nin çekilme kararına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Devrimci Cephe, “Sorun ABD’nin Rojava’dan çekilmesi mi yoksa çekilmekle yaratmak istedikleri ortam mı?” diye sordu.

Açıklamada, Suriye üzerinde ortalığı kan golüne çeviren “haydutların” planları tutmayınca yeni planlar ve hesapların devreye konulduğu belirtilerek, “Besleyip büyüttükleri çetelerle yeni bir süreci başlatan emperyalist haydutların hesaplarını bozan, planlarını alt üst eden halkların direnişi oldu. Rojava devrimi ve Kürt özgürlükçülüğü temelinde yükselen mücadele hem planlarını alt üst etti hem de çetelerine büyük yenilgiler yaşattı” ifadelerini kullandı.

Devrimci Cephe, “ABD emperyalist haydutlarının Rojava’dan çekilmesi yeni bir katliam ve soykırım için zemin hazırlama planıdır” diye ekledi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ABD emperyalistlerini bölgeden çekilmesi kendi sorunları, kendilerine ait olmayan, tüm diğer güçler gibi orada işgalcidirler. Sorun onların çekilmesi değil, sorun neden, ne için çekildikleridir. Onların çekilmesi bugüne kadar Kürtler, Araplar, Süryaniler, uluslararası ve Türkiyeli devrimci güçler binlerce şehit, binlerce yaralı vererek elde etikleri özgürlük, demokrasi, bir arada kardeşçe yaşamalarının yok etmeye güçleri yetmeyecektir.”

Bu yeni adım çok açık olarak ABD’nin Türkiye’ye 'biz çekiliyoruz, siz işgal edebilirsiniz' demek olduğunu belirten Devrimci Cephe, şöyle devam etti:

“Başta Suriye’nin demokratikleşmesi, bölgenin barış içinde, hakların bir arada yaşamasının en büyük engeli emperyalist güçler ve gerici Arap rejimleri olduğu kadar, bunun uygulayıcısı ve tetikçisi faşist Türk devletidir. Bugün Suriye’nin bu kadar yakılıp yıkılması, derin bir siyasi kriz ve istikrarsızlık içine girmesinin emperyalist güçler kadar birinci dereceden sorumlusu Türk devletidir. Türk devleti sadece işgalci değildir, bölgede Kürt halkını yok ederek, göçe zorlayarak demografik yapıyı değiştirerek insanlık, soykırım suçunu işlemektedir.

Bu saldırlar asıl olarak Kürt düşmanlığı temelinde Kuzey Suriye’de oluşmuş demokratik sistemi yıkmaya yönelikken, aynı zamanda bu saldırı tüm bölge halklarınadır. Dünya halklarına yeni bir özgürlük, umut kapısı açan Rojava devrimidir. Başta Türkiye halkları olmak üzere faşist TC’nin savaş, soykırım politikaları karşısında yek vücut olup Kürt, Arap, Süryani, Ezidi ve tüm Suriye halkları, bölge haklarının örgütlü mücadelesiyle bu saldırganlığı yok etmektir.

Faşist saldırı, İşgal, savaş, soykırım saldırıları karşısında halkların ortak mücadelesi kazanacaktır.”