Devrimci Gençlik Hareketi seferberlik hamlesine katıldığını duyurdu

Avrupa devrimci gençlik hareketi Tevgera Ciwanên Şoreşger Yürütme Meclisi, Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına karşı geliştirilen ‘Şahinleşen Gençlikle Zagroslarda Zafere’ seferberlik hamlesine katıldıklarını ilan etti.

24 Nisan’da Türk devleti tarafından Güney Kürdistan’da bulunan Medya Savunma Alanları’ndan Zap, Metîna ve Avaşîn’e yönelik soykırım saldırılarına karşı açıklama yapan Tevgera Ciwanên Şoreşger Yürütme Meclisi, ‘Şahinleşen Gençlikle Zagroslarda Zafere’ şiarıyla seferberlik hamlesine katıldıklarını açıkladı.

Fransa, Almanya ve İsviçre’den Yürütme Meclisi üyelerinin katılımıyla tarihi bir dönemde meclis toplantılarını yaptıklarını belirten TCŞ, toplantılarının önemli sonuçlar yaratacağını belirterek şunları açıkladılar:

‘SOYKIRIM POLİTİKALARI ÖNCE İMRALI’DA ÖNDERLİĞİMİZE UYGULANIYOR’

‘Bildiğiniz gibi faşist sömürgeci Türk devleti ve onun ulusal ve uluslararası işbirlikçileri Önderliğimiz şahsında hareketimize ve halkımıza dönük soykırım saldırılarını yoğunlaştırmış durumdadır. Kendi varlığını halkımızın yokluğu üzerinden tasarlayan AKP-MHP özel savaş hükümeti, devletin tüm imkanlarını seferber etmiş, başta Medya Savunma Alanları’nda Zap, Metîna, Avaşîn olmak üzere dört parça Kürdistan’da ve özgürlük arayışının olduğu her yerde yoğun saldırılar düzenlemektedir. Çok iyi biliyoruz ki faşist Türk devleti halkımıza dönük soykırım politikalarını öncelikle İmralı’da Önderliğimiz üzerinde uyguluyor, buradan sonuç alamayınca ise tüm halkımıza karşı uygulamaya koymaktadır. Şunu açıkça söyleyelim; Erdoğan ve emrindeki çeteler koşar adım kendi sonlarına gitmektedir.

‘ERMENİ SOYKIRIMI’NIN YILDÖNÜMÜNDE KÜRT SOYKIRIMI DA TAMAMLANMAK İSTENMİŞTİR’

Ermeni soykırımının yıl dönümü olan 24 Nisan’da Metîna, Zap ve Avaşîn’e yönelik geniş kapsamlı başlatılan saldırılar tesadüfi değildir. 1915 24 Nisan’ı Ermeni halkının soykırımının başladığı gündü. 24 Nisan 2021’de başlatılan saldırılarla mesaj çok açıktır: Kürt soykırımı tamamlanmak istenmektedir. Bu saldırılara karşı Rêber APO’nun felsefesiyle kendisini donatan Kürdistan Özgürlük Gerillalarının direnişi, şimdiden halkımızın özgürlük tarihinde önemli bir yer edinmiştir. Binlerce asker, onlarca SİHA, İHA, F-16, kimyasal ve türlü silahlarla gerçekleştirilen saldırılara karşı gerillanın direnişi sadece halkımızın özgürlük tarihine değil, dünya devrim tarihine de damgasını vurmuştur. Saldırılardan sonuç alamayan Türk devlet çeteleri sendrom yaşamaktadır.

‘APOCU GENÇLİK OLARAK SORUMLULUKLARIMIZIN FARKINDAYIZ’

Gerillanın direnişi ve zaferine olan inancımız tamdır ancak bizler APOCU gençlik olarak sorumluluklarımızın farkındayız. ‘Vur gerilla vur, Kürdistan’ı kur’ demeyecek, bu özgürlük mücadelesinde kahraman gerillamızın yanında, soykırım saldırılarına karşı bulunduğumuz her alanda direnişi yükseltecek, Kürdistan’ın ve Rêber APO’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağız. Bizler dedik ki, ‘Gençlik Rêber APO’nun Fedaisidir’ ve biz Önder APO’nun gençliğinin ne kadar kararlı ve sözünün eri olduğunu dosta da düşmana da göstereceğiz.

‘Şahinleşen Gençlikle Zagroslarda Zafere’ seferberlik hamlesiyle Erdoğan ve çetelerini kahredeceğiz

‘Şahinleşen Gençlikle Zagroslarda Zafere’ seferberlik hamlesiyle seferber olacak, faşist Erdoğan ve çetelerini kahredecek pratik içerisinde olacağız. Bizler artık sözümüzü eylemlerimizle söyleyeceğiz. Şu andan itibaren söz de eylem de bizimdir. Hiç kimse ‘Ne zaman, nerede eylem var’ demesin, bilinsin ki ‘her an, her yerde’ eylem halinde olacağız.

Bu inanç ve hissiyatla başta tüm Kürdistan gençliği olmak üzere, devrimci, demokrat, antifaşist enternasyonalist gençliği bu seferberlik hamlesinde özgürlük mücadelemizde yer almaya, faşizmin topyekun saldırılarına karşı topyekun direnişi geliştirmeye çağırıyoruz.”