DGH’den tecride karşı Türkiye metropollerinde eylemler

Devrimci Gençlik Hareketi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Türkiye metropollerinde bir dizi eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde 5 işyeri yakıldı, bir karakola ses bombası atıldı.

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi parçalayıp kırmak amacıyla Türkiye metropollerinde faşistlere ait işyerlerine eylemler gerçekleştirildiğini duyurdu.

DGH’nin gerçekleştirdiği eylemlerin ayrıntıları şunlar:

MERSİN

"6 Aralık tarihinde Mersin Akdeniz ilçesinde çadır ve branda malzemeleri satan bir işyeri Şehit Mawa Tori İntikam Birimimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda işyeri tümden imha olmuştur.

9 Aralık tarihinde Mersin’in Tarsus ilçesinde oto yedek parçası satan bir işyeri Şehit Mahir Botan İntikam Birimimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemin ardından işyeri tümden imha olmuştur.

İSTANBUL

6 Aralık tarihinde İstanbul Fatih'te bulunan çanta ve ayakkabı satışı yapılan bir işyeri Şehit Baran Mawa İntikam Birimimiz tarafından ateşe verilmiştir. Eylemin ardından bu iş yeri tümden imha olmuştur.

İZMİR

14 Aralık tarihinde İzmir’in Çeşme ilçesinde Şehit Nuda Elefterya İntikam Birimimiz tarafından inşaat malzemesi satışı yapılan bir işyeri ateşe verilmiştir. Eylemin ardından bu iş yeri tümden imha olmuştur.

19 Aralık tarihinde İzmir’in Buca İlçesinde atölye olarak kullanılan bir iş yeri Şehit Axin Mahir İntikam Birimimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda bu işyeri tümden imha olmuştur.

ADANA

17 Aralık tarihinde Adana Seyhan’da bulunan polis karakoluna Şehit Gelhat İntikam Birimimiz tarafından ses bombalı eylem düzenlenmiştir."