DGH ve DGK-H’den Amed'de ‘Kızıl intikam’ eylemleri

Devrimci Gençlik Hareketi(DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi(DGK-H), bir süre önce başlattıkları "Kızıl İntikam" hamlesi kapsamında Amed'de iki eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

DGH ve DGK-H tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre 20 Ağustos günü Amed'de polisler ve bir PTT şubesi hedef alındı. Birinde ses bombası, birinde molotof kokteyli kullanıldı.

Açıklamada, “20 Ağustos tarihinde akşam saatlerinde Ş. Eriş Mordem birimimiz tarafından Amed Bağlar’daki E Tipi Kapalı Cezaevine ve önünde konumlanan polislere yönelik ses bombasıyla eylem gerçekleştirmiştir. Eylem ardından Cezaevi görevlileri arasında büyük bir panik yaşanırken bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve zırhlı araç sevk edildi. Birimimiz güvenli bir şekilde alandan çıkarken bölge ablukaya alındı" denildi.

PTT'ye yönelik eylem ilişkin ise şu detaylar verildi: "20 Ağustos tarihinde akşam saatlerinde Ş. Zana Bextiyar birimimiz tarafından Amed’in Bağlar ilçesinde bulunan PTT şubesinin bankamatiğine yönelik molotoflu eylem gerşekleşmiş. Molotoflarla vurulan bakematik imha edilmiştir. Bölge polis ablukasına girerken birimimiz güvenli bir şekilde alandan çıkmıştır."

Açıklamada son olarak şunlar belirtildi: "Yaptığımız eylemler başlatılan Kızıl İntikam hamlemizi selamlama amaçlı olup bunun devamının geleceğini belirtiyoruz. Kürdistan’da AKP-MHP faşist iktidarına bağlı tüm kurum ve kişiler bizim Kızıl öfkemizin hedefi olacaklardır. Kürdistan’da Kürt gençleri ve halkı üzerinde özel savaş politikaları yürüten faşist zihniyete hizmet eden her kişi her kurum birincil hedefimiz olacaktır. Kürdistan şehirlerinde fuhuş uyuşturucuyu yaygınlaştıran kişiler ve bunlara bağlı mekanlar intikam duygumuzun hedefi olacak."