DGH ve DGK-H, Van'da polis noktasını vurdu

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi (DGK-H), Van'ın Edremit ilçesinde bir polis noktasını vurduklarını bildirdi.

DGH ve DGK-H bir süre önce başlattıkları "Kızıl İntikam" hamlesi çerçevesinde Van'da bir polis noktasını vurduklarını duyurdu.

Yazılı açıklamada, "27 Ağustos tarihinde Ş. Zerdeşt Che Kızıl İntikam birimimiz tarafından Van’ın Edremit ilçesine bağlı Süphan mahallesinde bulunan polis noktasına el yapımı patlayıcılar ile eylem gerçekleştirildi. Eylemde yaralanan ve ölen polis sayısı tespit edilemekle beraber eylem sonrasında tüm mahalle abluka altına alındı. Bölgeye çok sayıda zırhlı araç ve özel harekat polisi sevk edilirken birmimiz güvenli bir şekilde alandan çıkmıştır" denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler kullanıldı: "Başlattığımız Kızıl İntikam hamlesi çerçevesinde tüm polis ve bekçi noktalarının hedefimizde olduğunu belirttiğimiz gibi Kürdistan’da sokakta yürüyen her polis, asker, bekçi ve ve işbirlikçinin ensesinde olduğumuzu ve Kızıl İntikam hamlemizin gazabından kurtulamayacaklarını belirtiyoruz. Kürdistan işgal politikalarında yer alan her kim olursa olsun ve hangi şehirde olursa olsun birimlerimizin Kızıl İntikam öfkelerinin hedefi olacaktır."