Die Linke: Tecrit kaldırılsın, müzakereler başlatılsın

Sol Parti (Die Linke) tarafından yapılan bir açıklamada, tecride acilen son verilmesi ve müzakerelerin başlatılması çağrısı yapılırken, Alman hükümetinin Türkiye’nin suçlarına ortak olmaması uyarısı yapıldı.

Die Linke Bremen Eyalet Yönetimi adına sözcüler Cornelia Barth ve Felix Pithan tarafından yapılan açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin işkence olduğunun altı çizilirken, tecride derhal son verilmesi çağrısı yapıldı.

‘ALMAN HÜKÜMETİ SUÇLARA ORTAK OLMASIN’

Tecride karşı açlık grevini sürdüren Leyla Güven’in 79’uncu günde serbest bırakıldığı hatırlatılan açıklamada, Erdoğan rejiminin demokratik muhalefeti bastırmak temsilcilerini hapse attırdığına dikkat çekildi. Aynı anda Türk devlet güçleri ve radikal İslamcı çetelerinin Rojava’yı (Efrîn) işgal ettiği kaydedilen açıklamada, Alman hükümetinin Türkiye ortaklığıyla bu suçlara daha fazla ortak olmaması gerektiğinin altı çizildi.

Açıklamada, Alman hükümetinin derhal Türkiye’ye silah satışlarına son vermesi istendi.

‘MÜZAKERELERİN BAŞLAMASI VE TECRİDİN SONLANDIRILMASI TALEBİNİ PAYLAŞIYORUZ’  

Leyla Güven’in Türkiye ile PKK arasında barış görüşmelerinin başlaması ve Kürt Halk Önderi’ne tecridin kaldırılması gibi taleplerinin paylaşıldığının dile getirildiği açıklamada, cezaevlerindeki tüm tutsak milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve binlerce diğer siyasi tutsağın derhal serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

17 Aralık’ta Fransa’nın Strasbourg şehrinde tecride karşı başlatılan açlık grevinin barış ve müzakereyi amaçladığı kaydedilen Die Linke Bremen Eyalet Yönetimi açıklamasında, açlık grevi eylemine destek yinelendi. Açıklamada, Die Linke Bremen Eyalet Yönetimi’nde yer alan ve eyalet seçimlerinde aday olan Mazlum Koç ile Die Linke  yönetimi üyelerinin bu amaçla açlık grevini ziyaret ettikleri bilgisi paylaşıldı.