DKP/BÖG, devrimi selamladı, 'sıra Türkiye'de dedi  

DKP/BÖG Rojava Komutanlığı, Rojava Devrimi'ni kutlarken, Saray faşizmine karşı da devrimci savaş tarzıyla sonuç alınabileceğine dikkat çekti.

DKP/BÖG Rojava Komutanlığı, Rojava Devrimi'nin yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

“Bundan 6 yıl önce Kürt özgürlük hareketi büyük bir devrimci ustalıkla Kobanê’de yeni bir devrimci dalganın yükselişine yol açtı" diye başlayan açıklamada, "Rojava Devrimi'nin başlangıcını oluşturan Kobanê, bu kez Türkiye devrimci hareketinin oportünist süreçlerden kopuşuna yataklık etti. Bu iki devrimci akış bu yeni zeminde bugün halkların birleşik devrimini yükseltmek için birbirine güç veriyor" denildi.

'TÜRK DEVLETİ ÇARESİZ'

Bütün emperyalist ve sömürgeci hamle ve oyunlara karşın Rojava Devrimi'nin bugün dimdik ayakta duruyor olmasının, Türkiye topraklarında birleşik devrimin gelecek başarısının da bir işareti olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Bu nedenle TC faşist sömürgeciliği ve emperyalist yayılmacılık Rojava’da ve Başur’da Kürt devrim alanlarını sürekli bir savaş konusu haline getirmiş durumdadır" diye kaydedildi.

Türk devletinin çaresiz durumda olduğunun belirtildiği açıklamada, "Kürt devrimi bir taraftan bu alanlarda sömürgeci TC’ye kan kustururken, diğer tarafta Kürt halkı gene bütün oyunlara karşın HDP’yi inkârcı ve imhacı Türk siyasetinin karşısına dikti" mesajı verildi.

'ÖFKE DEVRİMCİ SAVAŞ TARZINA DÖNÜŞMELİ'

DKP/BÖG Rojava Komutanlığı, açıklamasının sonunda da şöyle dedi: "Metropollerdeki Türkiyeli ve Kürt proletaryanın, emekçilerin, Alevi halkın, kadınların toplumsal öfkesinin özellikle son seçim sahtekârlığından çıkartılan dersler ışığında devrimci savaş tarzlarıyla yükseltilmesi önümüzdeki görevdir."