DKP/BÖG Milisleri, Dersim şehitlerini andı

DKP/BÖG Mehmet Ali Kasırga Milisleri, Dersim'de şehit düşen gerillaları bombalı pankart ve yazılamalar ile andı.

Milisler tarafından yapılan yazılı açıklamada, "11 Aralık'ta gece saatlerinde İstanbul’un farklı muhitlerinde DKP/BÖG Mehmet Ali Kasırga Milislerimiz, bomba düzeneği yerleştirdikleri bir pankart asarak, Dersim’de ölümsüzleşen TKP/ML-TİKKO gerillalarını selamladı. Aynı zamanda milislerimiz duvar yazılamaları yaparak çevrede bulunan halka çağrılar gerçekleştirdi. Burada tüm halkı ve devrimci güçleri birleşik mücadeleye, HBDH çatısına davet etti" denildi.

HALKA ÇAĞRI: ÖZGÜRLÜK GÜÇLERİNE KATILIN

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"AKP-MHP faşizmi büyük bir çürüme ve çöküş içindedir. Faşizm tüm gücüyle başta gerillalar olmak üzere işçilerin, ezilenlerin, kadınların mücadelesini engellemeye çalışıyor. Faşizm tüm gücüyle devrimcilere saldırarak ayakta kalmaya çalışıyor. Devrimciler faşizmi yıkacak, özgürlüğü kazanacak bir mücadelenin fitilini ateşlediler. Artık yanan bu devrim ateşini hiçbir güç söndüremez. Dersim’de ölümsüzleşen, dağlarda direnen gerillalar başta olmak üzere, faşizme karşı her türlü saldırı karşısında direnişten vazgeçmeyen işçiler, erkek-devlet karşısında kurtuluş mücadelesini büyüten kadınlar, faşist sömürgeciliğin en vahşi saldırıları altında direnen Kürtler bunun en somut örneğidir. Bu ateş sürekli, hiç durmadan faşizmin saraylarını sarmak için harlanıyor. Faşizm devrimcileri her kuşattığını düşündüğü anda milyonlarca yoksulun, işçinin, kadının biriken öfkesi devrim için bir kıvılcım oluyor, devrim ateşini harlıyor.

İşçi sınıfı ve ezilen halklara açık çağrımızdır; faşizmi yıkacak, özgürlüğü kazanacağımız günlerin şafağındayız. Faşizme karşı zafer için komün güçlerine, özgürlük güçlerine katılın.

Bu eylemimiz ile aynı zamanda 11 Ağustos 2017’de Dersim’de ölümsüzleşen BÖG komutanı Mehmet Ali Kasırga, birlikte ölümsüzleştiği Atakan Mahir ve yoldaşlarını da anıyoruz."