Düzce T Tipi’nde açlık grevindeki tutsağa sürgün

Düzce T Tipi Cezaevinde İmralı tecridine karşı açlık grevinde olan siyasi tutsaklardan Abdullatif Teymur’un disiplin cezası gerekçe gösterilerek bu sabah apar topar Samsun Bafra F Tipi Cezaevi’nde sürgün edildiği ortaya çıktı.

Siyasi tutsaklara yapılan işkencelerle gündeme gelen Kazım Kaya yönetimindeki Düzce T Tipi Cezaevi bu sabah bir zulümle daha uyandı. İmralı tecridine karşı açlık grevinde olan PKK’li tutsaklarından Abdullatif Teymur'un sabah erken saatlerde apar topar sürgün edildiği öğrenildi. Bugün haftalık telefon görüşme günü olmasına rağmen kardeşinin aramaması üzerine bir şeylerin ters gittiğini anlayan Teymur’un ablası Gülseren Yıldırım, ANFye konuştu...

Yıldırım, kardeşinin sürgün edildiğini yakınlarıyla telefon görüşmesi yapan diğer tutsak ailelerinin sayesinde öğrendiğini belirtti. Kardeşinin akıbetini öğrenmek için defalarca cezaevini aradığını ancak kendisine herhangi bir bilgi verilmediğine dikkat çeken Yıldırım, “Cezaevi yetkilileri en az 30 kez telefonu yüzüme kapattılar. Telefonu açan memura cezaevi müdürü ve savcı ile görüşmek istediğimi söylediğimde bunun mümkün olmadığının yanıtını verdi. Israr ettiğimde ise “güvenlik” sebebini öne sürerek kardeşimin nereye götürüldüğünün bilgisini veremeyeceklerini söyledi” diye konuştu.

AYAKTA SAYIMI REDDEDİNCE İŞKENCE

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun araya girmesiyle kardeşinin Samsun Bafra F Tipi Cezaevi’ne götürüldüğünü öğrenen Yıldırım, endişeli olduğunu vurguladı. Sürgün gerekçesi olarak disiplin cezasının öne sürülmesine tepki gösteren Yıldırım, ayakta sayım vermeyi kabul etmedikleri için 25-28 Eylül günleri arasında işkenceye maruz kalan siyasi tutsaklara bugüne kadar çeşitli disiplin cezalarının yağdırıldığını hatırlattı. Bu keyfi cezalar kapsamında kardeşine tam 140 günlük hücre cezasının verildiğini aktaran Yıldırım, “İşkenceye uğrayan onlar, cezalandırılan yine onlar” dedi. Yıldırım, kardeşinin cezaevine girdiğinden bu yana üçüncü sürgünü olduğuna da dikkat çekti.

'KARDEŞİMİN CAN GÜVENLİĞİNDEN ENDİŞELİYİM'

Düzce T Tipi Cezaevi’nde İmralı tecridinin kırılması talebiyle 30 Kasım’da 10 günlük süreyle başlatılan dönüşümlü açlık grevlerinin 26 Aralık’tan bu yana süresiz dönüşümsüze dönüştüğünü belirten Yıldırım, açlık grevindeyken sürgün edilen kardeşinin ne durumda olduğunu bilmediğini söyledi. En son Bolu F Tipi Cezaevi’nde elleri kelepçeli bir biçimde hastaneye sevk edilen siyasi tutsaklara yapılan organizeli saldırıya işaret eden Yıldırım, kardeşinin can güvenliğinden endişeli olduğunu kaydetti. Keyfi sürgün uygulamasına imza atan Düzce T Tipi Cezaevi idaresi hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanan Yıldırım, kardeşine başına gelebilecek her tür olumsuz durumdan her fırsata siyasi tutsaklara işkence yapan cezaevi yönetiminin sorumlu olacağını; bu işin peşini bırakmayacağını vurguladı.