DAİŞ harekete geçti!

Erdoğan'ın Kuzey Suriye'ye tehditlerinin ardından DAİŞ Irak’ta tartışmalı bölgeler olarak bilinen Kerkük ve Diyala çevresinde harekete geçti. 

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Doğu Suriye topraklarına yönelik tehditlerini arttırırken, bundan güç ve mesajlar alan DAİŞ, Irak’ta da harekete geçti. DAİŞ'in son 2 günde Kerkük ve Selahaddin sınırları içerisinde 20 sivili kaçırdığı belirtildi.

Kerküklü bir güvenlik yetkilisinin verdiği bilgiye göre, DAİŞ, Kerkük’ün güneyinde yer alan Reşadi nahiyesine yakın bir köyde, aralarında köy muhtarının da bulunduğu 13 sivili kaçırdı.

DAİŞ'in dün akşam saatlerinde Xürmatü’nun Parepare köyüne saldırıp 4 sivil Kürdü kaçırdığı da belirtildi. 

Sivillerin bir kısmı DAİŞ’in elinden kaçmayı başarırken, kaçamayan siviller DAİŞ tarafından bilinmeyen bir yere götürüldü.

BAYRAKLARINI ASTILAR!

Kerkük, Selahattin vilayetinde sivilleri kaçıran DAİŞ Diyala’da bir köyde bayrağını göndere çekti.  Alınan bilgilere göre dün gece bir grup DAİŞ’li Diyala’nın Bakuba kentine bağlı Hadlexizer köyüne baskın yaptı. Baskın sırasında köy meydanındaki direğe  DAİŞ bayrağı asıldığı öğrenildi.

DAİŞ bayrağının göndere çekilmesi üzerine bazı köylüler güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine köye giden güvenlik güçleri  DAİŞ bayrağı indirirken, çetelerin muhtemel varlık gösterdiği bölgede arama-tarama faaliyetlerini başlattı.

HAREKETLİLİK SÜRÜYOR

Diyala vilayetinin merkezi olan Bakuba’da DAİŞ’in hareketliliği halen devam ediyor. Son zamanlarda bu faaliyet arttı. Buradan köylere ve Irak ordu güçleri ile federal polisine yönelik saldırılarda son zamanlarda ciddi bir artış görüldü.