Erdoğan yüzde 50 zamdan sonra yüzde 10 'müjdesi' verdi

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler öncesi konutta elektrik ve doğalgazda yüzde 10 indirim “müjdesi” verdi.

Türk rejiminin başındaki Erdoğan, partisi AKP’nin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 2019 yılından itibaren geçerli olmak üzere konutta elektrik ve doğalgaza yüzde 10 indirim yapacaklarını açıkladı.

Erdoğan, “Elektrik fiyatlarında konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. Aynı şekilde konutlarda ve KOBİ'ler ile ticarethanelerde kullanılan doğalgazda yüzde 10'luk indirime gidiyoruz” dedi.

KONUT FİYATLARINDA YÜZDE 80 ARTIŞ

Erdoğan rejimi altında, konut, elektrik ve gaz fiyatları astronomik düzeyde zamlandı. Buna karşı alım gücü de hiç olmadığı kadar düştü.

Haziran ayında açıklanan REİDİN emlak endeksi sonuçlarına göre Türkiye genelinde konut fiyatları son bir yılda yüzde 9.37, kira değerleri yüzde 7.32 oranında arttı. Konut fiyatlarında 2010 yılından bu yana yüzde 80,90 oranında artış gerçekleşti.

ELEKTRİKTE YÜZDE 50, DOĞALGAZDA YÜZDE 48 ARTIŞ

Kısa bir süre önce CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bir soru önergesinde 2018 yılında elektriğe iş yerlerinde yüzde 50, evlerde yüzde 40 zam geldiği tepkisinde bulundu. Aynı dönemde, doğalgazda işyerlerinde yüzde 48, evlerde yüzde 30 zam yapıldığı kaydedildi.