Farisoğulları: İmralı'nın kapıları hemen açılmalı!

HDP Milletvekili Musa Farisoğulları, çözümün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğunu söyledi, tecridin hemen kaldırılması gerektiğini belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü, kayyum gasplarına ilişkin Sanat Sokağı’nda basın açıklaması düzenledi. Eyleme HDP Amed Milletvekilli Musa Farisoğulları, HDP il eşbaşkanları Hülya Alökmen Uyanık ve Zeyyat Ceylan ile belediye meclis üyeleri katıldı.

'REJİM HALİNE GETİRİLMEK İSTENİYOR'

Polis ablukası altında açıklama yapan HDP Yenişehir İlçe Eşbakanı Sadrettin Kaya, "Halkın iradesini tanımayan ve saygı duymayan bu zihniyet, son olarak Yenişehir, Hazro, İdil ve Akpazar belediyelerine kayyum atamıştır. Bunlarla beraber 20 kayyum ve 6 tane de mazbata gasbı ile toplam 26 belediyeye kayyum atanmıştır. Kayyum uygulaması bu coğrafyada olağan rejim haline getirilmek isteniyor" dedi.

'MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Kayyum kararının halkın iradesine yönelik gerçekleştirilen siyasi darbe olduğunu kaydeden Kaya, bununla kalmayan siyasi iktidarın, dünyaya örnek olan Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırı gerçekleştirdiğini söyledi. İktidarın baskılarına boyun eğmeyeceklerini dile getiren Kaya, “Halk iradesine yönelik gelişen bu saldırılara karşı tüm sivil toplum örgütlerini, meslek odalarını ve diğer kurumları duyarlı olmaya davet ediyoruz" diye belirtti.

'ÇÖZÜM İMRALI'DA'

HDP Milletvekilli Musa Farisoğulları da çarenin Rusya ve ABD değil, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğunu söyledi. Öcalan ile diyalog kurulması gerektiğini kaydeden Farisoğulları, “Tecrit derhal kaldırılıp İmralı kapıları açılsın. Savaş politikalarına derhal son verilsin. Kürt ve Türk halkı bin yıldır birlikte, bu birlik bozulmasın" diye konuştu.