FED-MED kongresini yaptı

Almanya’nın Kuzey Ren Westfalya-NRW eyaletinde yaşayan Kürdistanlıların çatı örgütü olan Mezopotamya Özgür Toplum Federasyonu FED-MED, 4. kongresini gerçekleştirdi.

23 Mayıs Pazar günü, saat 11.00’de başlayan kongrede ilk olarak Mayıs Şehitleri şahsında Özgürlük mücadelesi şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu ardından geçen faaliyet dönemindeki federasyon eşbaşkanları kongrenin açılış konuşmasını yaptı. Divan seçiminden sonra Türk devletinin Zap, Metina ve Avaşin üzerinden Kürt Özgürlük Hareketine yönelik işgal saldırılarına dikkat çekildi. Kürt halkının bulunduğu her alanda bu işgal saldırılarına karşı bir duruş sergilemesinin önemine vurgu yapıldı.

Siyasal sürecin değerlendirmesi ardından Federasyonun bir yıllık çalışmaları, demokratik konfederal örgütlenme düzeyi meclisler, komünler, tüm bileşenlerin faaliyetleri değerlendirildi. Corona salgını sürecine rağmen önemli bir eylemsellik düzeyinin açığa çıktığı ancak örgütlenme de bir sıçramaya ihtiyaç olduğu yönünde görüşler belirtildi.

Nisan 2021 tarihinde NRW çapında gerçekleşen Meclisler Konferansı’nda “demokratik modernite paradigmasının üç temel ayağı olan meclisleşme, kooperatifleşme ve akademileşmenin önündeki en büyük engelin zihniyet sorunu olduğu tespiti yapılmıştır. Bu konudaki dönüşüm artık kaçınılmazdır” tespiti yinelendi.

Federasyonun 8 boyut üzerinden çalışmalarının örgütlenmesi akademileşme ve kooperatifleşme konusunda somut kararların alındığı kongrede federasyon yönetimi yenilendi. Kongre federasyon eşbaşkanlarının seçimiyle sona erdi.