FEDA: Leyla Güven şahsında bizlere gözdağı verilmektedir

DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in tutuklanmasına tepki gösteren FEDA, Güven şahsında verilen bu kararın “gözdağı” olduğunu belirtti.

Demokratik Alevi Federasyon (FEDA) DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in 22 yıl 3 ay hapis cezası verilerek tutuklamasına yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Güven şahsında verilen bu kararın “gözdağı” olduğu belirtilen açıklamada, “Başta Kürt halkı ve kadınlar olmak üzere toplumsal muhalefete gözdağı vermektir. Toplum dinamiklerini sindirmek, irade kırmak ve teslim alma anlamına gelmektedir. Bu nedenle bu karar biz mazlumlar, halklar ve inançlar nezdinde yok hükmündedir” denildi.

Açıklamanın devamında ise şunlara dikkat çekildi: “Leyla Güven; Alevi inancının tarihselliğinde yaşanan hakikat gibi ömrünü kadınların, mazlumların ve Kürt halkının mücadelesine adamış barış sever bir siyasetçidir. Siyasal mücadelesi boyunca büyük bedeller ödemiş, haksız ve hukuksuzluklar karşısında gerekirse canından da vaz geçeceğinin pratiğine sahip bir Can’dır Leyla. Tekçi, inkarcı ve katliamcı zihniyet, onu asla mücadelesinden alıkoymamış, geri adım attırmamıştır. AKP-MHP faşist iktidarının saldırılarında Leyla Güven’i baş koyduğu hak, adalet, özgürlük ve barış mücadelesinde geri adım attırmamıştır.

Demokrasiye, Alevi’ye, Kürt’e, kadına, emekçiye ve doğaya düşman AKP-MHP iktidarının şiddet dışında halklarımıza pazarlayacak hikayesi kalmayınca saldırıyor. Anayasasızlık ve siyasetsizlik üzerine kurduğu tek adam diktatörlüğü ile Türkiye halklarına ve demokrasi güçlerine zulüm ediyor. Bu alaca karanlıktan çıkışın yolu; iktidar ve devletin ala çıkarları için halkları ve inançları katledenlerin etekleri altına sığınmaktan geçmiyor.

‘MAZLUMUN YANINDA SAF TUTMALIYIZ’

Maraş, Cezaevi ve Roboski katliamlarının anmasında olan biz mazlumlara, ezilen halklara ve Alevilere CHP’nin saygısı olsaydı katliamcı zihniyet sahiplerini ziyaret etmezdi. Herkesten önce yüzyıldır inkârcı, katliamcı zihniyetin zulmüne uğrayan biz Aleviler itiraz etmeli, haklarımız için mazlum ve mağdurlarla birlikte mücadele içinde olmalıyız. ‘Yetmiş İki Milleti Bir Biliriz’ düsturumuz gereğince rengine, diline, kimliğine bakmaksızın mazlumun yanında safımızı tutmalıyız. Çünkü yolumuzun hakikati bunu söyler, bunun ikrarında olmuştur hep. Özgün ve Özerk toplulukların kongresi DTK’in Eşbaşkan Leyla Güven'in dediği gibi “Bu ülke bizim. Zulmünüzü içerde, dışarda nerede olursak olalım demokratik siyaset yaparak yeneceğiz” demenin zamanıdır.”