GÜNDEM 21 AĞUSTOS 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-İmralı'daki tecrit sisteminin tüm ülkeye yayıldığına dikkat çeken HDP Amed İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, Kürt sorunu çözülmediği sürece Türkiye'deki diğer sorunların da çözülmeyeceğini vurguladı.

-KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Türk devletinin Güney Kürdistan'daki işgal saldırılarına ilişkin konuşarak, "Ya birlikte kazanacağız ya da hep birlikte kaybedeceğiz. Kürt siyasetinin önündeki ikilem budur" dedi.

-Mısır’ın önemli savunma uzmanlarından olan emekli general Dr. Muhammed Zeki al Elufi, Mısır’ın etrafındaki tüm sorunlara bir şekilde dahil olan Türk iktidarına karşı tavırlarının net olduğunu, buna göre de tedbirler aldıklarını söyledi.

-Onur savaşının en başında yer alan Arap genci Demhat’ın söyledikleri ezber değildi; kuralları, sınırları, duvarları yoktu. Onun cümleleri yüreğinden gelip kendi halkına ulaşacaktı.

-Almanya’nın Baden-Würtemberg eyaletinde Kürtlerle uğraşmayı gündemlerine alan devlet birimleri, Türkiye’yi aratmayan yöntemlerle Kürt derneklerinin yönetici ile üyelerini baskı, şantaj ve ajanlık teklifleriyle kriminalize ediyor.

-Hakkari’nin Karşıyaka Mahallesi devletin tecridi altında. Mahalle sakinleri hiçbir hizmetten yararlanamıyor.

-Almanya’da IG Metall sendikası tarafından ortaya atılan haftalık çalışma sürelerinin kısaltılması tartışmaları gündeme otururken, birçok ülkede işveren ve çalışan temsilcilerinin farklı argümanları çatışıyor.

-ABD’nin 2018’de çekildiği Nükleer Anlaşması’na dayanarak İran’a yaptırımları yeniden hayata geçirme girişimine Avrupa ülkelerinden destek gelmedi.

-Dünya Bankası, Covid-19 pandemisinin neden olduğu ekonomik krizin neden olacağı aşırı yoksulluktan tahmin edilenden çok daha fazla kişinin etkileneceği uyarısında bulundu.