GÜNDEM 22 AĞUSTOS 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk devletinin bölgede karışıklık yaratarak halklar arasında parçalanmayı geliştirmeye çalıştığına dikkat çeken Özerk Yönetim Eşbaşkanlık Yardımcısı Emine Osê, Türk devletinin saldırılarına uluslararası güçlerin göz yumduğunu vurguladı.

-İsveç hükümetinin büyük ortağı Sosyal Demokrat İşçi Partisi’nin Milletvekili Anders Österberg, Palme’nin katledilmesinden sonra Kürtlere yönelik suçlamaların talihsizlik olduğunu söyledi.

-Kürdistan tarihinde işgalcilere havadan büyük darbeler vuran mavi gözlü bir kartal oldu Doğa Zilan. Bu yüzden Doğa Zilan’ı asla unutmayacak iki güç vardır; gerilla yoldaşları ve düşman.

-Babası HDP il binası önünde nöbette olan YJA-Star komutanlarından Amara Ronahi, Türk devletinin faşist ve soykırımcı saldırıları sonucu kendi iradesi ile PKK'ye ve gerilla saflarına katıldığını belirtti.

-Hakkari'yi askeri kışlaya çeviren AKP, şimdi de Hakkari merkez ve ilçelerinde sivil yerleşim alanları içinde asker ve polislere bin 331 yeni konut yapıyor.

-Kayıp yakınları, her cumartesi günü olduğu gibi bugün de yakınları için eylemde olacak.

-İran’a yönelik uluslararası yaptırım mekanizmasının hayata geçirilmesine destek vermeyen Fransa, Britanya ve Çin’i suçlayan ABD, bu ülkelerin ‘görevlerini yerine getirmediğini’ savunuyor.

-Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), tüm dünyanın boğuştuğu salgın nedeniyle gönderilen korunma amaçlı ekipmanlarda dahi yolsuzluk yapılmasının ‘cinayet’ olduğu eleştirisinde bulundu.