GÜNDEM 27 AĞUSTOS 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk devletinin Suriye halkları arasına fitne sokmaya çalıştığını söyleyen Reqalı aşiretler, Türkiye'nin tüm Arap ülkelerini işgal etmeyi amaçladığını belirtti.

-Kürdistan’ın birçok bölgesinde sivilleri katleden Türk devletinin SİHA’lar ve füzeleri için birçok batılı firma işbirliği yapıyor. Türk devletiyle suç ortaklığında 5 batılı firma öne çıkıyor.

-KDP'nin Kürdistan'daki son yıllardaki pratiklerine baktığımızda, 'Düşmanına aşık' olduklarını görebiliyoruz. Fakat Başur'da gerilla ve halkın direnişi KDP'nin maskesini de düşürdü.

-Cenga Heftanin’den direnen savaşçılardan biri olan YJA-Star gerillası Çiyajin Cefaneyi, "Cenga Heftanin’de kadın rengi çok belli oldu. Her kadının süreci değiştirecek gücü var" diyor.

-Batman'da bulunan Batman Yeni Sahne tiyatro salonu kurucularından Erdal Kaya, "Dil ciddi bir bariyer gibi duruyor ilk Kürtçe tiyatro denildiğinde. Böyle bir yargı vardı ama Batman'da, Van'da, Amed’de bunu kırdık" dedi.

-Avrupa Birliği’nin (AB) 2023’ten itibaren ithal ürünlere ‘karbon vergisi’ getirme projesi, ihracatının önemli bir kısmını bu ülkelere gaz ve petrol satışından sağlayan Rusya için oldukça ağır sonuçlara yol açacak.